Jag ser det snöar...

Nu har det vist gått en vecka sedan senast och det har som gått i ett här hemma å så kommer det väl att vara fram till jul kanske...
Julkorten går sakta framåt, de senaste dagarna har jag försökt göra tre per dag iallafall, får se om jag orkar gör det innan jag går å lägger mig eller om det bara blir ett idag då jag håller på att städa där inne..mina två bord är överfulla av saker så det knappt går att hita det man ska längre.. har iallafall fått fram golvet då det tidigare oxå var fullt av saker som jag vill ha nära till hands så det kommer nog inte dröja värst länge innan det är lika dant igen men det är ju skönt att få dammsuga av lite å så har maken satt up adventsljusstakarna ikväll när jag var iväg på keramiken.. så jag passade på att hänga upp rena å nya gardiner (nya för oss iallafall då det är ett par som svärmor hittade i sin gömor :))
Idag har det snöat förfullt här.. men utan att det blivit så mycket på marken då det igår (tisdag) regnade en massa.. de har sagt att det kom 40 mm, vilket tydligen var nytt rekord för november på 50 år.. mindre glädjande.. Så nu vet jag inte helt om jag vill att det ska bli en massa minusgrader som de har pratat om för det kommer bli rena halkbanan eller skriskobana kanske. Det kan få torka upp lite å sedan bli minusgrader å efter det kan snön komma så att den kan ligga kvar hela vintern :) Hemma hos mamma å pappa har det kommit 20 cm blötsnö idag så där är det vitt redan .. längtar..
 
I lördags gjorde vi äppelmos å det blev en massa.. 30 burkar i olika storlekar.. vi fick tom panikringa hem till svärmor för att höra om hon hade glasburkar som vi kunde få till moset då våra tog slut när vi hällt upp hälften. 
 
På söndagen var vi på några julmarknader blev inte så mycket köpte men jag hittade rullrån vilket jag alltid tittar efter då det är något som mormor ofta gjorde å specielt till jul, blev några lottvinster oxå :)
När vi sedan satt å väntade på maten på pizzahut så kollade jag min fb och fick se att jag hade gått å vunnit två biljetter till julkonserten med Peter Johansson och Matilda Hansson här i stan den 22 dec. Vi har redan köpt biljetter till den 21 och hade tänkt att åka hem till mina föräldrar den 22 då vi ska fira julen där i år.. men det blir att skjuta på den resan en dag för jag vill gärna gå å höra dem två gånger (funderade på det förra året men då det ändå kostar lite att gå båda två å pengarna har en förmåga att ta slut iallafall så blev det inte va.. men nu så) 
 
Nu ska jag gå å baka ut mitt bröd som ska stå i kylen å jäsa över natten för att gräddas imorgon. Imorgon kommer nämlingen min kusin hit och ska sova över, ska bli kul för det är fösta gången hon är här i stan. På kvällen ska vi iväg å spela Scrabble.
 
nattiskramar

vilken härlig dag

Vaknade sent idag då det tog sin tid att somna och efter helgens spelträff så är jag alltid seg. Men maken som jobbar kväll denna veckan satte igång ute vilket fick mig att komma igång fortare + att solen äntligen var framme. Så jag hann göra en hel del ute i trädgården innan det var dax att äta lite. Finns hur mycket som helst att göra ute.. blommor som har visnat och ska klippas ner, löv som ska krattas mm. Maken klippte nog gräset för sista gången iår och fick på det sättet bort en del löv. Jag tog bort alla visna solrosor där fåglarna hade ätit upp de flesta fröna ut samt klippte ner andra blommor och det blev så mycket bättre och finare ute när det gamla försvann.. det finns massa att göra nu innan vintern kommer på allvar.. minns inte alls att det var så här förra året.. iofs hade jag inte lika mycket blommor å sådan då samt att jag mådde pyton i stort sett varje dag så jag har förträngt det mesta av den hösten samt att jag nog inte gjorde så mycket ute för såfort jag gjorde något började jag må illla och iom att jag inte fick i mig så mycket mat orkade jag inte göra något mer ett par minuter typ. Så nu är det så skönt att orka vara ute och hjälpa till att få iordning på allt.. vist jag orkar inte så mycket som jag skulle vilja, och det känns efteråt.. men den känslan är både pos och neg. Just nu känner jag av mina leder, ffa in händerna, de blir stela och småvärker.. men det är något som alltid kommer när det blir kallare.
 
Börjar längta efter snö nu.. är så mörkt ute.. kl är bara 14.30 och det börjar redan skymma. Men nästa vecka blir det lite ljusare då folk sätter upp adventsstakar å liknade. Men ibland tror jag att det har snöat då ljuset lurar mig till att tro att det är vitt ute istället för gråa stenar typ :)
 
Ikväll ska jag på keramiken, ska glacera mina julklappsalster så får vi se om det blir såpass bra att jag kan tänka mig att ge bort dem i julklapp. Det är alltid spännande att komma efter en vecka och se om det blev som man tänkt sig eller om det blev en helt annan färg. I värsta fall kan det finnas en lite luftbubbla som sprängs å då kan det gå sönder å det vill man ju inte å inte att man ska orsaka att någon annans saker går sönder. 
 
Nu ska jag sätta mig med julkorten en stund.. det är ju inte ens en månad innan alla ska vara klara å jag har typ gjort två.. .ev ... de är reserv tror jag..
 
Här är en blid av prisbordet vi hade till spelhelgen här i Norrköping i början av februari, keramiken dvs tre skålar och en vas som jag gjort, fyra kort, en altrad ask med trattkantareller samt två glasburkar med torkade trattisar. Hade även gjort "medaljerna" till tantrix turneringen. Hade även gjort liknade till carcassonturneringen fast i form med carcassonegubbar. Här kommer lite småbilder på det jag hade gjort.. det blev vist många foton i detta inlägget:)
 
 
Ha en bra kväll

Besök i Magnoliaaffär å spelhelg mm

I helgen hav vi varit i Skövde på spelhelg vilket är så superkul att träffa alla vänner, spela en massa spel å lära sig något nytt spel. Denna gången var det dock en massa som hände här hemma under samma helg så jag hade inte samma sug att åka som jag brukar ha + att jag vet hur dålig jag blir efteråt så för att försöka hitta på lite mer å hinna med lite av varje så åkte vi på julmarknad på Ekenässlott på torsdag eftermiddag då maken tog några extra timmar ledigt. Blev lite ätbart inhandlat men det är mest atmosfären som är så härlig och sedan att få provsmaka allt är inte helt fel. Efteråt så åkte vi direkt till cafe Brodway och spelade några parti Scrabble å träffade folket där :)
Vi blev inte så sena för på fredagen hade vi som mål att komma iväg mellan 8-9 vilket vi lyckades med å åkte sedan raka vägen till Borås där jag ville till Magnolia affären.. å detta gick maken med på för att få mig mer lockad på att åka iväg på spelhelgen typ.. för han är inte intresserad av det. I juni när jag åkte iväg till en ny scrappaffär (för min del) så var han med å tröttnade efter typ 10 minuter och gick sedan ut å väntade men tittate då å då in för att se om jag var färdig vilket bara blev stressande, så denna gången fick han åka iväg och hitta på något annat.. fanns ju mer affärer att kolla i nära.. för det tog sin stund att gå runt å kolla å brstämma vad jag skulle köpa å vad jag verkligen behövde. Blev  några stämplar som var sänkt pris på samt lite julpapper.
Har några bilder tagna med mobilen där det syns lite hur mycket stämplar de har.. varje fack hade (oftast iallafall) två olika motiv och på det stora vinklade bordetvar det bara stora stämplar, ministämplarna hängde på ett ställ längre bort.
 
Efter detta åkte vi till Skövde, checkade in på vandrarhem då det är lättare för min del att veta att jag inte stör en massa andra när jag behöver gå på toa ibland x massa på natten + att det är skönt att sova i sängar. Så det är värt de extra kronorna det kostar. För oftast brukar vi sova på samma ställe alla som deltar på spelhelgen men just här har det blivit bäst att sova på vandrarhemet de senaste gångerna.
Sedan blev det massa spelande på fredagkväll, hela lördagen och halva söndagen. Hann även men den 5-kamps turnering där maken kom på tredje plats och jag på fjärde så det var jag klart nöjd med (det var åtta som var med). Sedan alla goa personer som man träffar på en sådan här helg uppväger hur jag mår under tiden och efteråt. Ibland önskar jag att jag hade ett brutet ben elller liknade dvs något som syns för jag visar inte hur jag mår om det inte är folk som känner mig väldigt väl och ser när jag mår dåligt.. utan jag har min mask och så kör jag på och tar det sedan efteråt eller så får maken lida när det går ut över honom.
Vi åkte hem rätt så tidigt igår (mot vad vi gjort tidigare) för att hinna gå på Ikea en sväng i Jönköping. Vi brukar nämligen hitta en del fynd där men denna gången blev det inte så mycket utan bara det blev bara några småsaker.
Idag har jag tagit det lugnt för att orka med kursen som jag har varit på ikväll, vi har altrat en påse på Jitkon. det var min första så det var kul.. är inte helt färdigt då det alltid tar sin tid när jag gör saker och jag hinner ändra mig massa gånger men det sista kan jag göra klart hemma nu när jag har sakerna till det. Innan han jag med en svänt på stan också för att kolla efter ett spel som vi spelade i helgen och flera ville ha.. hittade ett så jag ska kolla vidare imorgon om jag är såpass pigg att jag orkar åka annans får det bli på onsdag. Men det är inte så ofta jag är inne i city så jg brukar alltid hitta en eller ett par nya affärer å så gjorde jag även denna gången. Först en som inte har öppnat än, Jollas - en choklad affär som har en annan affär men inte så i city som denna blir och sedan TGR som hade så mycket olika saker.. hade dock lite för lite tid för att kolla runt så det får bli nästa gång.. lär väl bli något besök under julhandeln men under den lilla tiden jag hade han jag hitta ett par små julklappar iallafall :)
 
Ska sluta med ett kort som jag gjorde till en väldigt god vän som fyllde år i fredags. Nu ska jag sätta mig en stund och pyssla tills maken kommer hem

Grattis Per-Åke

I dag fyller Per-Åke 50 år och jag är 35 mil bort för att kunna fira honom personligen men har skickat ett kort och ringt till honom och nu passar jag på att gratta honom här oxå :)
Eftersom han nu fyller jämt så fick det bli ett specialkort med lite mer tanke å jobb bakom än de vardagliga (eller vad man nu ska kalla dem för)..
Blev en ny vikning (spec som hans dotter tog studenten + fyllde 18 iår och jag inte ville ha det så som hennes kort utan något annat) med plats för flera små bilder. Använde ett helt cardstock som jag delade upp i nio olika stora fält. P-Å gillar en massa olika sport samt godmat eller efterrätter :) Men allra mest älskar han nog sin familj som han gör allt för! Så vår present till honom blev detta kort:
 
Om man bor i närheten av Norrköping om vill fynda cardstock eller andra papper i samma storlek så ska man besöka Gredelin (www.gredelin.se) på Hospitalsgatan 13 då de säljer ut allt sitt scrapbookingpapper.. 2 kr styck när man handlar minst 20 stycken vilket var hur enkelt som helst att göra.. jag funderar på om jag inte ska ta en tur dit igen även om jag fick med mig en ordentlig stor hög när jag var där i lördags.. men när jag sorterade in dem idag så såg jag att jag saknade några färger som jag skulle vija ha av om det nu fanns.. det kan ju beror på att det inte fanns några eller så tyckte jag att jag hade plockat till mig nog mycket.. ska fundera på det över natten..
Denna veckan är det en hel del känns det som.
Imorgon och på onsdag ska jag spela två av mina SM-matcher i Tantrix som körs online, kolla gärna in tantrix.se för att se den svenska sidan och läsa mer om spelet och vill man pröva att spela det online så ska man gå in på tantrix.com
På onsdagkväll ska jag som vanligt iväg till keramiken några timmar. Jag glacerade en hel del förra veckan så nu ska det bli spännande att se hur det blev... om det blev katastrof eller om det är något jag vill spara och kan använda.
Torsdag är det julmarknad i Ekenässlott, hade velat gått där under helgen men då ska vi bort så förhoppningsvis kan maken sluta lite tidigare så att vi kan gå några timmar och sedan hinna till Brodway på kvällen för ev ett parti scrabble eller bara prata lite :)
På fredag ska vi åka till Skövde då det är spelhelg där, men vi ska göra en avstickare till Borås först då jag vill kolla in magnoliaffären som ligger där... å det blir inte lika lång omväg som att enbart åka dit å sedan hem.. .
Lör å söndag ska vi spela en massa spel och förhoppningsvis ha rikigt kul.. å sedan är veckan slut... tiden bara springer iväg ju å jag hinner inte med allt jag vill fast betydligt mer än vad jag gjorde ifjol då jag mest mådde pyton å låg i soffan.
Men nu ska jag efter detta långa inlägg gå å lägga mig å hoppas på lite mer sömn än förgående natt då jag somnade när maken gick upp vid 06.00.. inget jag rekomenderar direkt..
 
natt på er där ute!

Redan November

Så var vi inne i november redan... tiden går så fort så hänger inte helt med känns det som.
Helgen som gick tillbringade vi i en skolmatsal och spelade Scrabble-SM som gick här i stan. Det var totalt 90 personer som deltog vilket innebar deltagarrekord :) Fredagskvällen gick inte alls br spelmässigt då jag förlorade alla tre matcherna. Sedan hem för att sova några timmar.. där jag iofs bara drömde om spelet, vaknade av att jag antingen skulle lägga ett brta ord eller att jag förlorade stort..
Lördagen startade vi redan kl 8 och skulle spela 8 matcher, det gick mycket bättre än fredagen då jag lyckades vinna 4 matcher iallafall. På kvällen tog vi med oss ett par vänner ut å åt (det var stor middag som man kunde varit med på via SM men vi kände att orken inte helt fanns till det utan tog det som var lite enklare) sedan hem å spelade ett helt annat spel innan det var dax att sova några timmar igen.
Söndagen hade vi sovmorgon å startade först kl 9 och spelade 5 matcher.. hade inte samma tur med mig som på lördagen och vann bara en match och slutade tillslut på 83 plats.. Men jag kom inte sist vilket jag trodde jag skulle kunna göra å jag var ju mest med för att ha kul :)
Gjorde en brickpåse oxå som jag lämnade in till en tävling ihelgen.. vann inte i den heller.. men den blev såhär:
 
 
 
Ett av korten jag gjorde förra veckan tänkte jag visa oxå, skickade det till en vän som just fått sitt tredje barn, sin första dotter. Hade sett ett kort som såg ut som en barnvagn på någon blogg så det gav mig inspiration så jag knåpade ihop ett sådant kort:
 
 
Kortet går att öppna och där har jag skrivit mitt hälsningsmeddelande.
 
Igår var jag på kortkurs, vi lärde oss att göra en ask med ett kort på ovansidan, nu med julinspiration så vi får väl se om det blir någon som får en sådan i julklapp eller inte. Men det var kul att gå på kurs igen så jag passade på att anmäla mig till nästa kurs som är om knapt två veckor. då ska vi göra en påse har jg för mig :)
 
Nu ska jag ta det lite lugnt för kl 22 ska jag spela min första för året smmatch i tantrix online, har inte så stor chans att vinna här heller men det är kul att vara med.

Gokväll på er där ute
 

RSS 2.0