Sista blogginlägget i april :)

Ja nu är det inte lång tid kvar av den underbara månaden april.. en månad som har haft med sig en massa saker som jag både är glad för å delar som jag önskar att jag sluppit gå igenom men allt gör mig väl till den jag är idag och förhoppningsvis kan jag någongång se något bra eller mening med det fast jag inte gör det just nu..
 
Veckan som har gått har gått i ett och mycket saker hr blivit gjorda. Tror det har varit något speciellt varje dag. I tisdags var vi inne i city och började kolla på resor ner till Italien via någon resebyro men kronorna bara rullade ju iväg om man skulle anlita någon annan att boka resan så vi avvaktade. På kvällen kom vi på att våra pass troligen inte var giltiga längre och blev då en snabb koll att det fanns tid att gå in å fixa nya vid lunch på onsdagen. Vi hade ändå ett möte mitt på dagen som båda skulle med på så det passade ju att vi åkte till polishuset å fixade nya pass oxå. Sedan på kvällen var jag iväg å drejade. På torsdag satt jag å kollade runt på lite resor å hotell och när M kom hem från jobbet så kollade han oxå å inom en timme hade vi bokat resa till Pisa och hotell där :) Så om några veckor så åker vi ner å möter sommaren en vecka, ska bli skönt och spännande. På kvällen var vi iväg och spelade scrabble. 
Fredagen gick åt till att baka, gjoder fyra limpor (två omgångar) bullar, äppelkaka och en sorts kakor. Detta för att ta med på lördag då vi åkte ut till Svärtinge och var med i Östgötska mästerskapet i Scrabble. Det gick väl som förväntat, jag vann en match vilket var mot min kära man och kom där med näst sist.. hade bara maken efter mig. Sedan var vi kvar där på kvällen och grillade och det blev även lite singstar innan natten kom.
Igår, söndag, åkte vi ut till sommarstugan. Där har inte vi varit sedan nyåret så det var på tiden, svärmor å svågern var redan där ute så det blev lite gjort där och jag fick äntligen möjlighet att plocka en bukett med vitsippior :)
Idag har jag fixat kort till svägerskan, dock inte helt klart men det ska det bli imorgon. Även klurat lite på kortet till en barndomsvän som snart ska gifta sig (behöver ju göra det nu innan vi åker..) Sedan fick vi sms om att passen redan var klara så då blev det en cykeltur å hämta dem.
Imorgon blir det till att kolla på majbrasan som de har här i området men även lite pysslande :)
 
Så nu har mitt kort till England kommit fram så jag kan visa det å även födelsedagskortet till en riktigt god vän, så här kommer de.
Blommorna i hörnen är färglagda med Inka-Gold, mitt första teste med det, men det var riktigt effektivt. Ovenpå hade jag Glossy accent för att få en klarare yta. Bladen har jag målat dit med distress ink dock genom en mall eller vad man ska kalla det.. rester från när jag har stansat ut ett blad. Stämpeln tror jag är bildmålarnas och är färglagt med akvarellpennor och bakgrunden har jag gjort av olika spillpapper jag hade liggande.
Insidan, även här jag använt det som blivit över när jag har stansat ut, i detta fallet en ram har jag för mig.
Blomman har jag målat med Disterss ink och sedan täckt med glossy accents.
 
Det blev ett vårkort, stämpeln är färglagd med akvarellpennor.
 
Jag gjorde ett litet kort till svärmr som hon skulle fått nu i helgen.. bara det att kortet låg kvar på bordet när vi åkte.. Vi har köpt biljetter till en konsert i sommar till oss och henne och som en liten påminnelse om datum å och tid gjorde jag ett kort. Lekte lite med en vitsippstämpel och hade olika embossingspulver på den och efteråt sprayade jag lite mist över. Men det dröjer väl inte så länge tills vi ses nästa gång och hon kan få kortet då :)
 
Nu ser vi fram emot maj som förhoppningsvis har en massa skoj med sig, det är mycket inbokat iallafall..
kram och gonatt :)
 

Gokväll

 Gokväll/natt på er där ute :)
Har kommit in i en period där jag har svårt att somna på kvällarna. Går jag och lägger mig innan jag är riktigt trött så ligger jag bara och vrider mig och så börjar man att fundera på en massa som inte går att ändra på. Mern jag får gjort en del i pysselväg istället alt vid datorn. Är ju inte så mycket annat att göra under natten.
Däremot på fredag behöver jag somna tidigt så att jag orkar tänka något på lördagen då vi ska vara med i Östgöska mästerskapen i Scrabble. Gissar att vi kommer komma sist men hoppas ändå på en trevlig dag :)
 
Förra lördagen var jag ju iväg på scrappträff, en hel dag med pysslande och trevligt folk.
Vi fick en utmaning där vi skulle göra en kista och altra den. Mina ideer om hur jag skulle altra den var inte så stora så det blev fjärilar på den. Stansade ut dem på träffen så de var nya för mig.

De andra gjorde jätte fina kistor men jag tänkte ju inte på att fota dem.
Det blev inte så mycket annat gjort, mer än kistan och lite stansade blommor. Påbörjade näst kort som jag sedan gjorde klart hemma.
Min barndomsvän fyllde den 23 så jag ville ju få iväg kortet på söndagen så det var inte så mycket annat att göra när jag inte var ute  mer i tid.
 

Nästa vecka fyller min svägerska år å bara ett par dagar min bror å hans fru (ja de fyller på samma dag :)) så det är det närmaste jag ska göra i kortväg, ska även påbörja ett album, mitt första som jag ska scrappa.
Idag gjorde jag ett kort till en vän som fyller i helgen och igår ett till "Postcrossing -Handmade card" gruppen på fb. Dessa kort får vänta tills mottagaren har fått dem.
Igår var jag även i en av mina favoritaffärer Gredelin och köpte lite mer scrappsaker, var nog sista chansen. De har haft 70% länge nu och cardstck för 2 kr/st vid köp av 20 st och hoppas på att bli av med allt snart då de har annat de vill få in där. Men jag beställde även hem "Derwent inktense" akvarellpennor, bestämde mig tillslut för att skulle jag ändå köpa dem så vill jag ha den stora asken med 72 pennor för annars kommer det ändå vara någon färg som jag saknar. Ska bli rikitgt kul att färglägga med dessa ochse hur det blir.
Eferåt var jag på biblioteket där de körde bokrea, jag köpte en stor påse med böcker och ljudböcker (en hel del barnböcker då det var det de fanns mest av) till priset av 50 kr :) inte vad dag man får med sig så mycekt böcker till så bra pris. Jag hade tur att M kom å möte mig där å bar väskan till bilen (jag hade tagit en prommenad ner till cerntrum).
 
Nähä om man skulle försöka att sova nu, borde gå.. är iallafall jätte trött men det ska vara tils jag lägger mig oxå. Har en förmåga att var trött fram till jag kommer till sängen och då blir jag pigg igen :( eller ja pigg äår väl fel ord men jag klarar ofta inte somna tyvärr. Men det ska väl vända så småning om hoppas jag.
 
Kram

Snabbinlägg

Blev inte så många timmars sömn inatt då jag inte kom isäng förrän vid 4-tiden... tror att jag inte har lagt mig tidgare mer än typ en gång de senaste veckorna om man bortser från helgen då vi hade besökt och jag då istället låg å läste eller vred mig i sängen. Har som inte varit någon ide att lägga sig tidigt när jag vet att jag iallafall inte skulle somna. Enda gången jag la mig tidigt var i tisdags då jag somnade i soffan när vi kollade på tvn, men när jag väl kommer ner till sängen dröjer det ett par timmar minst innan jag somnade..
Men iallfall så gick jag upp vid 7-tiden då jag skulle till sjukhuset på besök.. kl 7.40 ringde dock mobilen å jag hann börja fundera på om jag tagit fel på tiden en timme men så var det inte. Den jag skulle till var sjuk och alltså hemma... Så då blev det ingen tur till sjukhuset, bara en snabb sväng upp till vårdcentralen för att lämna ett prov och sedna hem igen och somnade gott om i soffan.. Får ta mig en tur upp till sjukhuset nästa vecka dock för att lämna Ljuskortet innan min sköterska hinner sluta.
 
Ska snart gå en tur in i pysselrummet å färglägga lite tänkte jag samt fundera på hur lång förvaring jag vill ha för Distress Stickles å liknade flaskor. Fick nämligen det av M i födelsedagspresent igår, han ska alltså bygga en åt mig och frågan är hur många hål han ska göra... tål att tänkas på. kan ju gissa att jag vill ha några hål mer än jag har flaskor idag till.. för risken är ju stor att jag kommer köpa någon mer färg av någon sort..
 
Tänkte lägga ut tre kort som jag gjorde förra sommaren och inte tror jag visat innan:
Detta kort fick min bror å svägerska när deras förstfödda son föddes i Juli 2012. Detta var dessutom första barnbarnet i familjen och alltså första syskonbarnet så det är härligt de gånger man får träffa honom!
 
Bara dagarna efter att de fått sonen så gifte sig min kusin i hemtrakterna vilket passade bra så att man kunde se den nyfödde inom en vecka :)
Julia är den yngsta av kusinerna på pappas sida. Färgerna för bröllopet var denna gröna och rosa om jag minns rätt.  Jag och M hade förmånen att få fota deras bröllop, blev ett par 1000 bilder under dagen som vi sedan kollade igenom innan vi åkte hem till storstaden.
Ännu ett barn kort som jag gjorde förra sommaren:
Denna gången till en barndomsvän som oxå fick en son
 
Så blev ett kortare inlägg idag.. men inte så vanligt att det kommer två dagar irad dock. På lördag ska jag på scrappdag här i stan, så imorgon måste jag packa till det.. vilket inte är helt enkelt... kan ju inte ta med mig allt utan måste välja lite i vad som kan tänkas göras.
 
Önskar er där ute en bra dag! 
 
 
 

Födelsedag :)

 Ja så har man blivit ett år äldre :)
Inte för att jag märker någon större skillnad men nu är jag 35 år iallafall.. Har haft en riktig bra dag, först en lugn fm/dag här hemma med pyssel och färdigställande av ett nytt "Ljuskort" som jag ska ha med till en sjuksköterska på mottagningen imorgon. Sedan fick jag hem en massa utstansade motiv som jag sorterade in i pärmen och där med blev det att jag sorterade de jag hade samtidigt för att lättare kunna hitta när jag vill ha något.
Under kvällen har jag varit å lekt med leran, fick gjort riktigt mycket faktiskt. Ska bli kul nästa vecka då de ska beskickas å få lite mer form. Sedan är det alltid spännade att se hur de blir när de har bränts och glaserats. Blir de bra ska jag lägga ut några bilder på det jag gjort idag. 
När jag kom hem mötes jag av en härlig lukt.. grilldoft.. Min kära make grillade middagen, årets första grillning. Oj så gott det var. Lite presenter har jag fått, hade inte önskat mig så mycket i år så jag fick mer än vad jag hade väntat mig :)
Det bästa av allt var nästan rosorna som M hade köpt, nämligen 35 rosor. 
När jag fyllde 25 hade jag och M inte varit ihop så länge.. eller ja 4 månader typ och han kom med tåget från Stockholm,där han pluggade (jag bodde i Arvika då), och hade då med sig 25 röda underbara rosor. Fem år senare fick jag 30 rosor och nu alltså 35 rosor :) Kan ju bara nämna att jag har världens bästa man!! 
 
Igår var vi väg å letade efter vitsippor då jag inte minns en enda födelsedag utan vitsippor. Svärmor hade iofs kommit med en på söndagen som hon hittat på landet men jag ville ju gärna plocka några själv och vi hittade tillslut några knoppar som fick följa med hem :) Blåsippor har jag som blommar i rabaten.
Plockade även in lite snödroppar då det är fullt av dem i trädgården nu (detta var innan jag viste att jag skulle få en massa rosor). Den blå keramikvasen har jag gjort nu under vintern.
Det är otroligt vad fort det går ute i trädgården, tycker jag hittar något nytt som kommit upp å blommar. Hittade Iris idag som jar inte minns att vi planterat ens.. fast det kan ju vara M som sätt dem då det är på ett ställe vi utökat gräsmattan lite. Älskar verkligen den här tiden på året å då inte enbart för att jag fyller :)
 
Ljuskortet som jag gjorde till en av "mina" sköterskor:
Fick reda på att hon skulle sluta förra veckan. Har haft henne som sköterska på mottagningen i 8 år nu, nästan hela tiden jag har bott här så hon vet hur jag har velt ha det. Nu ska hon byta avdelning och det kommer en ny sköterska som säkert kommer bli toppen hon oxå. 
 
Nähä om man skulle försöka sova lite inatt iallfall. Har sovit dåligt den senaste tiden och imorgon ska jag till sjukhuset på morgonen .. kl 8.30 har jag tid bokad och innan dess tänkte jag hinna förbi mottagningen och lämna ett prov samt lämna kortet.
 
Natt på er // kram
 
 
 
 

Postcrossing - Handmade Cards

Halloj på er där ute, hoppas att ni har det bra!
Då har snart en vecka gått sedan förra inlägget. Den tuffaste veckan hittills i mitt liv tror jag.. Nu försöker vi att ta oss vidare och ibland går det lätt å andra stunder är tuffare. Men det är ju så och tyvärr inte så mycket man kan göra åt det utan livet måste få ha sin gång och det måste få ta sin tid.
Nu i helgen kommer mina föräldrar hit på en spontan tur och fast det inte är mer än ett par veckor sedan vi var där ska det bli skönt att träffa dem igen. På det sättet kommer helgen gå fort, kan hoppas på att det blir bra väder så att vi kan vara ute så mycket som möjligt och jag vill inte ha någon mer dag med snö som det har kommit idag.. iofs inget som har lagt sig men det är kallt å deprimerande när man ser snöflingorna i luften. Ute i trädgården händer det en massa saker, man kan nästan se något nytt som har kommit upp varje dag. Men än finns det snö kvar, ffa på baksidan där det inte är lika mycket sol som på framsidan.
Men för ett år sedan drygt var det så varmt ute att efter att vi hade varit på trädgårdsmässan i Stockholm kunde jag plantera ut kryddväxterna i "växthusdelen" i vårt lilla trädgårgsland och där är det fortfarande snö och fruset i jorden. Så det får väl vänta ett tag till innan jag köper nya kryddväxter och blommor att ha ute, alltså blir det inte det till födelsedagen i år. Men jag har fortfarande hoppet uppe om att hitta vitsippor tills födelsedagen, har ju alltid haft det även om mamma har nästan grävt upp dem. Har hittat blåsippsknoppar i landet på framsidan så det är väl påväg iallafall. 
 
Nu till lite kort :)
Är med i en grupp på fb där man byter kort med varandra. Jag skickar till en och någon annan till mig.
Detta var min första gång så det var spännande att vänta på kortet och se hur det såg ut.
Jag fick ett kort från Mia Singh
 
Fick även med en Goodie-bag:
Ser fram emot att kunna använda detta till några kort, det är ju så kul att få något nytt att använda.
Själv skickade jag mitt till Kathleen Hernandez i Philippinerna:
Insidan:
 
Nu har jag påbörjat ett kort till en som ska börjar ett nytt jobb, isamband med det så köpte jag ny stämpeldyna då den jag använt tidigare bara har "blött" och färgerna har flytit ihop och i en annan grupp på fb fick jag tipset om att byta stämpeldyna samt hur viktigt papret är så det har jag provat på idagoch märker klar skillnad.
Imorgon ska jag och ta en hög med blodprover på fastande mage och sedan iväg och handla till helgen. Har tänkt hinna ta en tur ner till city oxå innan det på kvällen är dax att träffa scrabblegänget och spela några partin. Det är ju bäst att öva lite då det snart är dax för Östgötska mästerskapen som vi ska vara med i :)
Natt på er där ute!
 

ops redan April

Hej å hå vad tiden har gått fort.
Mars har varit full med saker både posetiva och negativa. De senaste veckorna har vi fått nyheter som vi inte helt har velat haft och tagit beslut som vi inte hade tänkt men sådant är livet och det är inte så mycket att göra åt dem utan man får ta varje dag som den kommer och försöka göra det bästa av den.
 
Huvudvärken om jag skrev om i förra inlägget berode på spinalbedövingen jag fått på operation, och jag träffade både kirurgläkare och narkosläkaren på måndagen. Vi kom dock fram till att den behandligen som finns kändes väl riskabel och att vi skulle avvakta en dag till för att se om det lättade vilket det faktiskt gjorde vilket var så skönt!!
 
Jag har äntligen börjat att trappa ner mina smärtstillande plåster. Har haft fentanylplåster (morfin) i många år nu och nu har vi beslutat att se om det går att trappa ut dem och se om jag klarar mig utan.. Ett steg har jag tagit och det har gått hyfsat bra. Känner av magen mer men inte så att jag inte står ut med det. Tror att jag har ätit någon form av morfin sedan typ -04 (-05) och jag har svårt att tro att jag ska klarar mig utan men jag hoppas. Vore bra om jag klarade mig med bara värktabletter men detta får tiden utvisa och det får ta sin tid. Har försökt trappa ut förr och det slutade med katastrof och återinsättande, dock inte lika högt som tidigare. Nu när jag började trappa ner hade jag 37 mikrogram/timme och när jag hade som mest hade jag 75 mikrogram/timme, men sedan dess har jag ju gjort ett par stora operationer. Så nu hoppas jag att det håller sig lugnt och att jag klarar att trappa ner det så långt det bara går.
 
Tänkte göra lite reklam för en blogcandy som jag hoppas på att vinna :) Det är Pernilla som har en nu och här är adressen om ni vill gå in och läsa hennes blogg och titta på allt fint hon har gjort:
http://pillanskrypin.blogspot.se/2013/04/att-fira-och-att-vilja-dela-med-sig.html
 
Sedan tänkte jag visa korten jag gjorde till påsk. Vi åkte hem till mina föräldrar och njöt av mammas goda mat och lugn och ro där.. samt att vi träffade massa goa vänner.
Hittade ett ark från PION design - Sagan om Våren, som hade massa härliga påskmotiv som jag använde till korten. Har en hel del vårmotiv kvar på arket som troligen kommer användas till kort framöver :) Inte så ofta jag använder bilder på detta sättet men det var ett enkelt sätt att göra kort på när tiden var knapp.
Blev även en liten tag.
Till mamma och pappa gjorde jag ett ljuskort. Framsidan
Baksidan
Öppet kort, detta var en ny vikning för mig. Har sett det på massa sidor och folk som har gjort liknade men aldrig provat på själv men tyckte det var dax nu då jag även hade köpt servetter till dem. Beskrivningen till kortet hittade jag här:
En sidan med många bra beskrivningar :)
På bokrean köpte jag "Fint av filt" av Ellen Kharade och där i hittade jag "påskägg" som jag kände för att testa så vi var iväg och köpte nålfiltar då jag hade styrolitägg hemma sedan M födelsedag (då jag pysslade med kusinbarnen) och färgad ull sedan tidigare (bla gjorde jag pynt till påskriset ifjol av sådant). Det var inte alls så svårt när man väl kom igång utan riktigt kul. Så kvällarna innan vi åkte till värmland gjorde jag 4 ägg, två till mamma å två till en vän som fyllde år på skärtorsdagen.
 
Så ska försöka uppdatera lite oftare bara det lugnar ner sig här hemma igen.
Nästa inlägg tänkte jag visa kortet jag skickat till Philipinerna i Postcrossing - Handmade cards gruppen på fb. Själv fick jag ett krot från en idag i den gruppen, man skickar till varandra enligt en lista. Kul att få kort från någon man inte känner och se vad den har gjort och få ny inspiration därav. 
 
Sov så gott
kram
 

RSS 2.0