Vilken underbar resa det blev

Ja så är vi hemma igen, kom i torsdags och maken var bara hemma och vände innan han började jobba medan jg tog det extra lugnt den em/kvällen
Resan var toppen!! Vi kom till ett regnigt Pisa men det var ju inte kallt så det gick bra iallafall. När vi hade checkat in på vårt hotell eller bed and breakfast var det mer som (fast vi hade ingen frukost) så letade vi oss in till centrum och hittade tillslut till det lutande tornet. Vi köpte även biljetter till Venedig nästa dag. Även där regnade det en del men inte så att det gjorde så mycket. Vi fick se det vi ville och njöt av det. Vi var även till Florens och Livorno, men restern av dagarna var vi i Pisa och traskade runt där, kollade några museum, åt en massa go Italiensk mat och njöt av livet en hel del :) Har inte hunnit kolla igenom alla kort än men ett från Pisa får det bli iallafall
Allt gående gav ömma fötter till och med blåsor så det var skönt när man la sig på kvällen (mindre kul om man behövde upp på natten för det gjorde så ont att resa sig..) Känner fortfarande av det men det blir bättre å bättre så det är ju något iallafall :) Hotellet var väl si så där.. vist vi viste att det inte skulle vara någon lyx och att det inte skulle vara mitt i city så det var vi ju beredda på men att de skulle ha en duch som man knapp kunde ta sig in i och att det inte fanns varmvatten om det var någon annan som duchat. Sedan var det lite tråkigt att den som tog imot oss inte kunde engelska så bra (hon kunde inte ens italienska så bra då hon var från Ukraina (tror jag) och var där för att läsa Italienska och engelska.. så det var inte mycket info man kunde få av henne) Men vi gillade staden men det är kanske inte en stad som man behöver vara en hel vecka i utan här räcker det nog med en dag. Nu gjorde vi ju en del utflykter, vi valde dock bort Rom för denna gången då det nog behöver mer än en dag och det är nästan billigare att åka för en weekends resa från Sverige än att åka med tåget. Så det kan jag väl hoppas på att det blir en annan gång. Sista dagen hede vi toppen väder och vi insåg snabbt att det nog var skönt att det inte hade varit så varmt hela tiden för då hade vi inte orkat gått så mycker vi gjorde.
Det jobbigaste var nog förutom våra ömma fötter, att gå upp i tornet.. det kändes verkligen att det lutde där inne å det var många trappsteg :) Men det var värt det så åker ni dit tycker jag att ni ska lägga de pengarna på att gå upp.
 
När vi kom hem hade det hänt en massa saker, det hade ju blivit så grönt här i Sverige under vecka vi vr borta och vad det hade växt i trädgården. Svärmor hade varit här å vattnat när vi var borta även rensat bort en del ogräs.. men det kommer ju nytt hela tiden så det får man göra varje dag typ..
På lördagen var vi å kollade lite loppisar och på eftermiddagen var jag hos Elin - Scrappevent och pysslade lite och pratade en massa, super trevligt :)
En barndomsvän (min bästa vän i många år) gifte sig på lördagen och det var till henne jag gjorde ett kort innan vi åkte som jag skickade till hennes mamma . Så nu kommer lite foton på det kortet:
Framsidan, hade många funderingar på hur jag skulle göra det men blev tillslut riktigt nöjd.
 
Här är det uppknutet och öppnat
 
Hela kortet utvikt så att man ser utsidan av kortet.
 
Och insidan av kortet.
Jag har sett några foton från bröllopet på fb, och de var så vackra!! Önskar dem all lycka och glädje i framtiden!
 
Jag har även hunnit med att göra ett kort till en utmaning på fb under heögen. Utmaningen var att göra ett kort till en man, och detta är mitt bidrag (vann inte men det var kul att göra men inte helt enkelt att göra kort till en man..)
 
Imorgon ska jag först åka och ta lite prover (fastande) inför ett läkarbesök om dryga veckan sedan ska jag till Gredelin och hämta min beställda pennor - derwent inktense 72 st Ska bli så kul att testa dem ordentligt och jag har en känsla av att det kan bli en hel del färgläggning den närmaste tiden :) Så ikväll har jag skrivit ut de stämplar jag har i digitalform och flera av dem har jag aldirig använt så det ska bli extra kul att testa!!
 
Ska även åka till Telia en sväng å höra om de kan fixa så att det går att ringa till och från när jag inte är i sverige. Trodde jag fått det fixat när vi skaffade smartphonen men tydligen inte för när vi kom till Italien så funkade det inte.. det gick dock att använda internet som vi hade fri tillgång till på hotellet.
Så nu är det sovdax
Nattis!
 
 
 
 
 

God Natt

Ja go natt på er där ute :)
Här kommer ännu ett sent inlägg..
Idag har jag fixat och donat här hemma. Var även iväg och köpte lite blommor som vi ska ha ute på altanen i sommar. Var till blomsterhuset och köpte pelagoner som var nersäkt i pris till 10 kr så då kunde jag inte låta blir att köpa. Hade annars tänkt att leta efter några örter eller liknade att ha i landet men hittade inte några till så bra pris så det får jag kolla efter jag kommit hem från semestern istället. Hittade även orkide för 20 kr :) Den får pryda här hemma så länge den blommar så får vi se om jag lyckas få den till att blomma igen. Just nu är den iallafall i full blom. Kastade dock en av mina andra orkideer idag då det var ohyr på den och jag har försökt att få bort det några veckor utan att lyckas så nu gav jag upp ihop om att det inte har spridit sig till flera. 
Jag gjorde även en rabarberpaj och hemmagjord vaniljsås som vi hade ikväll och så att vi har till imorgon då svärmor kommer hit. Sedan har jag förstås packat inför semestern, en hel dag innan... ja jag brukar skjuta på det till sista minuten men nu började M greja å då vr det lika bra att försöka jag oxå.. å det var nog bra för vi insåg att en väska av de vi ska ha med oss kanske var lite väl liten så vi får nog kolla efter en annan imorgon fm.
 
Sedan har jag suttit och gjort ett kort till en utmaning på fb - det har startas en ny grupp där man har 48 timmar på sig att göra klart. Det känns bra att ha lite mer tid på sig än en kväll som det är i en annan utmaningsgrupp jag är med i.

Till denna utamningen fick man göra ett valfritt kort eller LO men det skulle ha minst tre valfria metalldekorationer, och jag har tre blommor och en vattenkanna.

Förra veckan provade jag på att maska på ett kort (tror det heter så), det var första gången. Jag stämplade upp en vitsippa på ett kladdpapper och på kortet och sedan när jag stämplade de andra vitsipporna så använde jag det jag hade stämplat på kladdpappret att täcka det redan stämplade motivet. Blev väl sisådär men helt ok för att vara första försöket.

Ztina har en bloggcandy ute i sin blogg just nu som jag tänkte tipsa om, e blogg helt klart värd att gå in å kolla på!!
Bild2hyi
http://ztinaspysselvra.wordpress.com/2013/05/14/bloggcandy-2/
 
Nähä nu är det allt dax att försöka hitta till sängen och sova lite, imorgon måste jag komma isäng mycket tidigare då vi ska åka kraftigt tidigt...
Nästa inlägg här blir när vi kommit hem igen
 
Kramar

Härlig helg

Så då är jag nog tillbaka till mina gamla vanor att blogga vid/efter midnatt.. är då jag kommer på det och har lust att skriva.
I helgen har vi varit hor en vän och spelat en massa spel. Vi var några som var där hela helgen och vi hann spela en hel del men ffa umgås en massa. Testade några nya spel men inget som jag minns just nu som fastnade som OJ det måste jag verkligen ha.. Men så har vi ju en del och de ska ju hinnas spelas de oxå. Men det jag nog såg fram emot mest var att träffa goa vänner som det var flera månader sedan jag såg dess förinnan.
Känner av att det börjar komma en massa pollen då mina ögon inte alls tyckte det var kul att vara med på lördagen.. tur att det finns medicin att köpa. 
När vi kom hem nu ikväll såg man verkligen att det har hänt en massa saker i trädgården, rosorna har kommit igång (för utom ett par som jag inte är helt säker på att det är något liv i) tulpanerna har kommit så att man ser vilken färg det är på dem och en del står i full blom. Bigarrå träden blommar oxå för fullt. Det är otroligt att det går så snabbt, lite för fort tycker jag dock. Det värsta är att ogräset oxå har tagit fart å det växer ju som ogräs, spec kirskålen som jag inte vet hur vi ska bli av med tyvärr. Hoppas på fint väder de sista dagarna innan vi åker så att vi hinner göra en del ute i trädgården, ska iallafall fota lite tänkte jag.
 
Tog några kort i fredags innan vi åkte. Hittade bla en pensésom troligen har frösått sig från ifjol. Den var ju inte så stor direkt
 
Då jag inte har gjort några nya kort så passar jag på att visa några gamla kort.
Två av mina kusinbarn fyller på sommaren och så här såg deras kort ut ifjol:
 
Kortet till Bea skulle påmina om kulglass och till Ella en cupcake, båda gjorde jag så att de skulle kunna stå för.  sig själva 

Det närmar sig ju morsdag och så här såg mitt kort ut till mamma och svärmor fick ett liknade. I år får de nog något som jag skickar från Italien då tiden att skicka är knapp när vi kommer hem och jag har inte tänkt på att göra några i förväg heller (tror inte att det blir så mycket tid till det denna veckan)
 
Sådär nu ska jag gå å lägga mig tänkte jag. Imorgon ska det fixas inför resan. Måste fixa papprena för medicineran så jag kan lämna in dem på apoteket och sedan ska jag lämna tillbaka några stämplar jag har lånat och sedan ska det växlas pengar oxå.
 
Nattiskramar

Underbart väder!

Tänkte jag för ovanligthetens skull ska blogga på fm istället för vid midnatt..
Ja nu har det varit en tid med underbart väder och det händer så otroligt mycket i trädgården. I fredags såg man inget grön på biggaråträden men i måndags vad det så att man börjar se att det är nära blommning och tulpanerna dyker upp lite här å där och slår snart ut.
Vi fick gjort en hel del i helgen, rosorna klipptes, första omgången med maskrosupptagande är gjord eller ja flera för i måndags kom svärmor över och medan jag sådde å fixade i rabatterna så rensade hon grusgången från alla maskrosor (jag önskade mig det i födelsedagspresent att hon skulle komma hit å hjälpa till med rensandet då jag så lätt tröttnar men är hon här så kan jag ju inte sluta hur som helt :)). Så nu för en vecka ellerså så är det inga maskrosor i gruset.. i gräsmattan finns det massor kvar för när man trott att man tagit alla så kan man gå en stund senare å hitta massor mer.. men det blir iallafall mindre för varit gång vi rensar.
Igår klippte M gräset för första gången eller mycket av det han klippte bort var visna blommor. Igår var vi även iväg och gick i elljusbanan för första gången på många år, oftast går vi ju här i området eller liknade men jag ville ut i skogen så det fick bli en tur dit. M sa att spåret var 2,5 km och jag tyckte att det gick väldigtg lätt och fort att gå det så vi gick ett andra varv.. där mötte M en från jobbet som berättade att spåret endas var 1,25 så det var inte konstigt att det gick så fort att gå det. Men det var ett bra spå å det blir nog fler gånger och sedan ska vi ta spåret i Vrinnevi oxå någongång.

Igår fyllde min bror och hans fru så till dem gjorde jag ju ett kort förra veckan. De fick äran att få ett kort med ett nytt stämpelmortiv. Köpte stämpeln i en grupp på fb och när jag fick hem den så kom inspirationen till ett kort till dem. Eftersom de fyller samma dag så får de ett gemensamt kort, får ändra på det nästa år då han fyller jämt och året där på då hon fyller jämnt :)

Får bli en närbild på stämpeln oxå :) Gillade verkligen denna stämpeln och den var enkel att färglägga så att det blev bra,
 
Kortet de fick ifjol tror jag inte att jag har visat så jag lägger upp det oxå.Det var en period då jag var innei att använda 3-D bilder, vilket jag fortfarande gillar men just nu har jag en period då jag färglägger en massa och testar mig fram där och det är så kul Så då blir det av de motivena på kort.

Fick reda på att min beställnig på Derwent Inktense (72 ask) pennor var restnoterade till månadsskiftet maj/juni. Men det gör ju inte så mycket då vi nästa vecka åker till Pisa och ska vara där en vecka. Undrar om man kan hitta någon rolig stämpel eller liknade där nere... Något ska man väl kunna hitta hoppas jag på.. om inte annat får jag väl spara lite kvitton och liknade för att hitta på något med. Foton lär det ju bli en massa av.
 
Nu ska jag sätt mig å skap lite, inte lika fint väder idag så då passar det br med en stund där och ikväll ska jag dreja lite :)
 
Ha en bra dag!
 
 

 

Sköna maj välkommen :)

Ja då var vi inne i maj, en månad med massa skojigheter hoppas jag.
På valborg var vi vid brasan som är här i området, först var vi där en sväng och tog lite lotter. Vann två pelagoner så det var inte helt fel, sedan gick vi hem en sväng då området bara ligger ett par hundra meter hemfrån och det var inte så kul att vara där å vänta alt gå en promenad som vi hade planerat från början då det regnade och haglade omvart annat. Kom dock på att det nu är två år sedan förra ägarna flyttade ut ur huset och in i deras nya (som bara ligger ett par kvarter bort) och då blommade bigaråträden förfullt och nu är det fortfarande bara knopp. När vi sedan gick tillbaka för att kolla på elden blev vi besvikna, troligen gjorde regnet sitt men det tog som aldrig fart utan belv bara små brandhärdar. När de flesta hade gått hem fick de lite mer fyr men då hade de redan avfyrat raketern. Så tillslut gav vi upp också och gick hem. 
Första maj spenderades massa i trädgården då det äntligen vad fint väder :) Hoppas på att det är så till helgen oxå då vi behöver klippa våra rosor och rensa de rabatterna från kirskålen som redan börjat komma upp.
 
Idag har jag suttit med ett bröllopskort, är inte helt färdig men jag har lite mer tid till det (det behöver vara färdigt om ett par veckor först) men jag kom på att jag behöver få gjort det till min bror å svägerska som fyller nästa vecka. De fyller på samma dag så det får bli ett kort till dem. Min andra svägerska fyller på lördag och det kortet skickade jag igår.
Idag fick jag kort från Lena Kempe i Postcrossing-Handmade:
 
Kortet till min svägerska som fyller på lördag.
i
Testade en för mig ny vikning. Googlade efter idéer till bröllopskortet och såg något liknade och testade mig fram och fick till detta vide ett av försöken och tyckte att det varnog br för att behålla.
 
Fjolårets kort såg ut såhär:Lekte lite med färger och blommor efter något jag sett i en tidning har jag för mig.
Jag har suttit ikväll med att försöka förstå hur jag lägger till en sidebar utan att hitta något. Har ju sett andra som har det och ofta så ska man lägga en bild i sidebaren om man vill vara med i en bloggcandy men jag kan inte hitta något. Jag har ju dock bara basen då jag inte sett det vara nödvändigt att betala för att blogga. Har skickat en förfrågn här under hjälp och även i ett av forumen jag är med på fb. Men är det någon som läser detta å vet hur jag ska göra så skriv gärna en kommentar!!
 
Ta hand om er där ute!
kram
 

RSS 2.0