Så är det helg igen :)

Ja så har hela veckan gått å det fort.
I måndags var jag hos kuratorn sedan på biblioteket å lämnade en massa böcker å hittade en hel hög nya ;)
Fick även ett mail på FB från min kusin som undrade om jag hade lust att komma till dem å hjälpa henne se efter barnen (de har 4 st) så att hon kunde fixa lite i hemmet. Eftersom jag har sagt till henne att det bara är att fråga å längtat efter detta så blev jag ju super glad :) På kvällen var det vattengympa som gällde innan jag åkte hem å packade min väska.. börjar få koll på vad som behövs med för ett par dagar efter denna sommarens all packning.. men det blir alltid lite förmycket.

På tisdagmorgon åkte jag upp till dem, tar ca 2 timmar att köra men vägarna är rätt så  bra iallafall.. har dock en förmåga att bli lite väl trött när jag kör så det gäller att ha något att dricka å gärna något att tugga på, naturligtvis något bra att lyssna på alt sjunga med till.

Min kusin har 4 barn, tre tjejer och en liten kille, den älsta är 10 (blir 11 i november) sedan 6, 4 och den minsta är 7 månader. Så under fm tog jag hand om lille Joar när han väl var vaken, A-C var ju hemma å i närheten hela tiden, vilket var bra för mig då jag inte är så van med så små barn och vad och när de behöver något att äta. Men igår så känndes det betydligt säkrare vad som behövdes å så. Efter lunch så hämtade jag de två mellanbarnen från dagis/förskola och sedan lekte jag med dem när de väl var inne fixade lite mat å så. Ja Joar tog jag ju hand om så mycket jag kunde under em oxå så klart.. blev lite mer när mellan flickorna var hemma..
På onsdag kväll så passade jag flickorna och fixade läggningen då A-C och R samt Joar var iväg till kyrkan några timmar. Gick riktigt bra även om allt kanske inte blev som de var vana men vi klarade oss utan några större missöden å alla tre somnade i tid efter lite läsning å prat.

Jag och Joar 26/8 2010

På torsdag eftermiddagen lämnades flickorna hemma hos sin far å A-C, Joar och jag gick å shoppade på Mariebergsköpcentrum några timmar. Sedan var det dax att sätta sig i bilen och åka hem igen. Var ett par underbara dagar och jag hoppas på att det inte dröjer så länge tills nästa gång (vi har pratat om att ta en gång till under hösten iallafall). Dessa barn har sin plats i mitt hjärta och nu börjar vi känna varandra lite mera då vi har setts lite oftare i år och flickorna är inte lika blyga längre som när vi sågs ett par gånger per år. Ingen kan charmas lika bra som Joar kan och det är så roligt att se alla hans framsteg. Man kunde se det bara under de här dagarna vad mycket han lärde sig och hur han utvecklas. Resan hem gick bra men jag var trött så det blev ett telefonsamtal hem till M som fick prata mig igenom den jobbigaste biten.

Idag har det inte blivit gjort mycket alls, kroppen visar tydligt att det har varit lite mycket under veckan och protesterar.. men det har varit så roligt att det helt klart är värt det och det är ju bara att planera in en eller ett par dagar efter som jag inte har något inplanert helt enkelt. Som det ser ut nu så har jag inget mer än vattengympan inplanert under kommande vecka... eller...
Fick se att det är en marknad i Regna imorgon lördag som jag blev sugen att åka på så är det fint väder när vi vaknat så blir det nog en tur till den. Men sedna vet jag inget mer innan nästa söndag.. tror jag iallafall..

Men jag har några måsten till under helgen, först en antal brev som ska skrivas å skickas. Sedan under veckan som kommer behövs det fixas med blommor då de fortfarande står samlade på ett bord sedan sommarens alla resor och att de skulle slippa den starkaste solen. Sedan ska det skrivas lite recensioner över lite spel som kan vara bra att få upp på hemsidan när den väl börjar fungera.... de behöver vara färdiga till vi ska till spelmässan i Essen i oktober och snart är det september, tiden går så fort.. Ja just det, det ska ta blodprover nästa vecka också.. fastande.. så då är det vist ett måste till.. det kommer nog bli så det räcker å blir över tillslut.
l
Nu ska jag snart ta å gå till sängen, har inte varit någon idé hittills då det inte finns någon ro i benen eller kroppen överhuvudtaget.. eller jo delar av hjärnan är helt slut så det blir nog en del stavfel å sådant men det får ni stå ut med..

Håll tummarna för fin väder när jag vaknat och för att jag hinner sova några timmar innan det är dax att gå upp..

kram

ännu en helg har gått

Ja så var det slut på denna helgen. Kom aldrig iväg på fyrverkeriet på torsdag, regntunga moln å åska i luften gjorde att jag inte alls var sugen på att åka ner på stan. Däremot på fredagen var jag och M nere först på marknaden som inte alls var något att ha, mest kläder, väskor och plånböcker. Iofs handlade M både strumpor och en plånbok medans jag bara köpte lite risbräck. Vi åt lunch på en fiskrestaurang som vi har pratat på att testa ett tag. Åt en god fisksoppa  :)
På kvällen kom min bror och hans fru. Var på Pappa Grappa med dem, vilket är en underbar restaurang men mycket pasta, åt vinkokta musslor till förrätt (längtar redan till nästa gång jag får äta dem) och sedan pasta med Karl Johan och oxfile till huvudrätt, någon efterrätt fanns det inte plats för. Sedan var vi å kollade på fyrverkeriet vilket var helt ok. Fick höra idag att det var samma vinnare som det varit 9 år i rad nu.. Göteborgs fyrverkeriFabrik.. så lite synd var det ju att jag inte orkade ner på torsdagen för att se det... men men ..

På lördagen var vi nere en sväng på ett par loppisar, gjorde ett par småinköp. Annars tog vi det rätt så lugnt här hemma, spelade lite spel å kollade på film.

Idag har vi varit ute på landet och efter lunch åkte vi ut till skogen och plockade lite kantareller, trattkantareller och trumpetsvamp, blev ca 12 liter :) trattisarna och trumpetsvampen är rensade men alla kantareller ska jag ta imorgon men det gör att det luktar väldigt gott här inne då vi har lagt upp dem på brickor så att de ska ligga luftigt tills imorgon. Ska göra soppa på en del av trattisarna imorgon, sedan får vi se hur mycket som blir över om vi startar torken för dem som blir över kankse.

Imorgon ska jag först till biblioteket och lämna tillbaka böcker å ev låna lite nya, sedan till Kuratorn, var ett tag sedan nu då det varit semester å sådant. Skulle dit förra veckan men då fanns det inte krafter över till att åka iväg. På kvällen imorgon är det vattengympa, får se hur många som kommer.. sist var vi ju bara 4 st. Men det är så skönt å sist hade inte gruppen innan oss börjat så då var det lugnt.
Hoppas på att komma iväg till gymet med M en gång denna veckan oxå men vi får väl se vad som händer.
Nu är det iallfall dax att sova.

kram

Syltat

Idag har jag mått betydligt bättre än vad jag gjorde igår så jag har försökt göra lite här hemma (bäst att passa på). På fm så blev det en del plockande, saker som ligger lite här å där men inte där de ska. Har varit lite för mycket  resande och när vi väl kommit hem så har vi lagt sakerna där de fått plats just då men sedan ska de ju flyttas till rätt ställe osv vilket inte har blivit gjort så det började jag med idag. Kommer behövas många timmar innan allt är där det ska för det kommer komma nya saker allt eftersom.. har nämligen en förmåga att lägga ifrån mig saker å tänka att jag tar det senare. Både jag å M gör så..

Vid lunch åkte vi iväg å köpte lite grönsaker hos lokala odlare, från början var det mest att jag skulle testa om jag klarade parkera bilen i de nya rutorna.. det är lite litet men det gick.. fast man får inte slänga upp dörren precis.. för då åker den in i det nya sophuset.. och det går inte att det sitter någon på passagerar sidan för den kommer inte ut om nästa bil står på sin plats.. är inte direkt nöjd med det hela men det får väl vara så tills vi hittar något annat.

På eftermiddagen var jag å handlade lite, det behövdes fylla på i kylskåpet efter allt småhandlade som varit de senaste veckorna. Sedan var det dax för middag, blev ju kebab igår så idag var jag tvungen att laga något.. Men M hade glömt sin mat hemma så det var lät fixat för mig att koka potatis till å ta kasslergrytan han hade tinat :) Så han får tina en ny imorgon istället. Köpte ny kassler då det var extrapris, ska fundera på att göra en ny gryta någon dag.

Ikväll har jag dessutom hunnit med att koka lite sylt. Köpte bären när vi var å köpte grönsaker. Så det blev jordgubbe- å smultronsylt, smultron hade jag i frysen. Blev bara tre burkar av det då jag mest gjorde för att det var kul. Kokade även blåbärssylt med vanilj i, blev två burkar av detta. Kokade en massa sylt ifjol som det fortfarande finns i frysen samt i kylskåpet (vi äter ju inte så mycket), så ikväll var det mest bara för att det var kul att testa lite nytt å för att det är så enkelt :)

Ikväll började SM i musikfyrverkeri nere vid strömmen, det pågår under fyra kvällar denna veckan. Vi brukar vara nere å tittat på det, men då M jobbar så är det inte så kul att åka ner å kolla själv. Imorgon ska jag dock ner å kolla om det inte ösregnar för då är det Göteborgs fyrverkerifabrik som skjuter upp sitt och de har vunnit iallafall 4 år på raken om inte mer. De brukar ha ett underbart fyrverkeri. Här går det att läsa mer om det. http://www.upplev.norrkoping.se/SM+i+Musikfyrverkeri__1053.html

Snart dax för sängen
kram


Hemma igen

Ja igår kom vi hem från värmland. Vi åkte i fredags å kom dit efter lunch, vilket var bra för hade vi åkt senare hade vi kommit mitt i ett ordentligt regnväder. Det var översvämningar i Arvika och vägen regnade bort mellan Åmotfors å Charlottenberg.. men i Koppom regnade det betydligt mindre å det kom lite åska. Den dagen tog vi det mest lugnt å umgicks med min mamma å pappa. På lördag fm löste vi melodikrysset å pappa fixade med våran bil. Han hittade en del småblåsor med rost som han tog bort å fixade till, det tog många timmar. Vi försökte hjälpa till, mest M men det var inte så mycket vi kunde göra. Men det var fint väder iallafall så vi kunde njuta av det. På eftermiddagen åkte vi till Skillingmark och åt våfflor. Köpte några lotter oxå å lyckades vinna en duk samt en vitlökspress, det var bara jag som vann dock av familjen. Efteråt åkte vi en tur, Skillingmark ligger nära den norska gränsen, och helt plötsligt blev vi stoppade av tullen. Men de behövde bara höra vart vi hade varit å vart vi skulle så gjorde de inget mer (vi var ju aldrig över gränsen), men bilen som hade blivit stoppad före oss hade inte lika mer tur, troligen för att det var en norskreg bil å det satt 4 yngre killar i den. Men det är ju trevligt att se att tullen gör sitt jobb :) Vi åkte iallafall vidare å stannade sedan på ett ställe för att se om det var några kantareller, trodde inte att det skulle vara så mycket men innan vi var färdiga hade vi nog minst 8 liter med oss hem :) Så på kvällen blev det varma kantarellsmörgåsar, aldrig fel :)
På söndagen blev det lite mer fix med blien så som tvätt å vaxning samt att pappa målade å fixade vårt drag.. ja vi får inte använda det till att dra släp med det men till cykelhållare funkar det bra :) Var på möte på eftermiddagen och sedna på kvällen var vi hos fam Åhs å åt en god ostbricka :) samt mycket prat å lek.
Sedan var det snart måndag morgon å dax att åka tillbaka igen, vi skulle vara hemma innan 14 då M börjar jobba vilket innebar att vi var tvugna att åka senast 8 för att hinna då vi vet att vi behöver stanna ett par gånger för att byta förare samt för att äta å så.. Men M körde hela vägen, vi stannade vid ett par tillfällen men då jag var helt borta å somnade rätt så fort.. sover som bäst i bilen. Vi Hann hem å hann tom bära upp det mesta av packningen innan det var dax för M att åka till jobbet.

Som vanligt tar en sådan här helg mycket på mig vilket gör att jag inte alls mådde så bra hemma igår. Men något att se fram emot var att vattengymnastiken börjare igår. Så skönt att äntligen komma igång igen. Nu är det 17 gånger kvar å sedna är det jul....

Idag har jag inte mått bra alls, är helt slut men klarar inte vila då det bara kryper i benen å hela kroppen är rastlös. Magen protesterar över att jag överhuvudtaget tror att jag ska kunna göra som jag vill en dag elelr en helg.. Får inte något gjort å vet inte helt vart jag ska ta vägen.. borde äta något men vet inte vad. Är liten sugen på kebab i bröd men ute regnar det samt åskar å det har jag ingen lust att ge mig ut i fast det bara är typ över gatan. Får väl kolla lite i köket om det kan finns något där som kan locka.. fick ju med lite färsk potatis från pappa å det är ju aldrig fel iofs men jag ska orka laga till det.. vi får väl se vad det blir i värsta fall blir det knäckebröd...

kram

Bloggar/hemsidor

För några år sedan när jag inte alls mådde bra så blev det mycket tid framför datorn, dvs ännu mer än vad det är idag, då jag hade svårt att ta mig ut från lgh pga av massa olika saker men ffa en mage å tarm som inte alls ville vara med. Så en dag läste jag nyheterna på nätet å hittade då en artikel om en lite tjej som hette Matilda. Hon hade canser och mådde inte alls bra, det fanns en länk till hennes hemsida där man kunde läsa om hur hennes sjukdomshistoria varit och hur hon mådde just då. Det här var på våren och det tog tyvärr inte så många månader innan hon inte orkade mer. Men under den tiden hann hon fasta i mitt hjärta och hennes föräldrar som skrev på sidan har ett otroligt sätt att skriva på som gör att man känner som man vore med och man grips av texten på ett obegripligt sätt. Det känns som jag kännt Matilda i många år fast jag aldrig hann träffa henne. Hon dog den 22 Juni 2007. Hemsidan är fortfarande igång och det har kommit nyheter om hur familjen har haft det efter hennes död fram till nu vilket har varit givande att få följa familjerna efteråt. Nu har de slutat att uppdaterat sidan men kommer ha sidan kvar, vilket är så underbart då den fortfarande ger så mycket, bara att få gå in å kolla på bilderan eller läsa texten om denna underbara tjej som nu är i himmelen och har det bra där och slipper alla smärtor. Men det är många som saknar henne!  http://hem.passagen.se/dummapricken/

Via Matilda kom jag vidare till Gustavs sida, ännu ett barn med canser. Han lever och kämpar fortfarande, allt är inte så lätt att klara av men det är otroligt vad han ändå klarar av att gå igenom. http://gustav.avalonet.net/

Sedan följer jag även Sofies sida som från början handlade om hennes son Victor som gick bort ifjol av canser. http://denstarkastestjarnan.blogg.se/.

Det är svårt att inse hur många barn som lider av canser och kämpar varje dag, vissa klarar av att bli fri från det medans endel förlorar sin kamp mot sjukdomen. Barncanserfonden gör ett stort arbete för familjer med barn som har canser, helt klart värd att stödja!!!

Nu tror jag att allt är klart

Ja jag tror att jag har fått med mig allt som behövs för helgen å säkert en massa till.. saknar bara min toalettväska men det vet säkert M var den är så det får jag ta när han kommer hem. Smörgåsarna är gjorda å pucko står i kylen, bara att ta med imorgon bitti. Jag hoppas nämligen på att vi ska kunna komma iväg hyfsat tidigt för att kunna få så mycket tid som möjligt i Koppom. Sedan får vi se hur lång tid det tar att åka, beroende på hur trötta vi är.. den ene får köra å den andra brukar sova.. oftast så kör M å jag har förmågan att sova, men nu när M har varit förkyld så lär jag få köra mer.. så då kan det bli stopp så att vi sover båda en stund eller kommer ut å rör på sig..
Tror även att jag har fått gjort det mesta hemma så som vattna å kollat kylen å andra saker som inte klarar sig tills vi kommer hem.

Innan M åkte å jobbade var vi å kollade efter ett par födelsedagspressenter till ett par tjejer som fyllt under sommaren men då det visade sig att de inte är hemma under helgen å vi inte kommer träffa dem så skjuter vi upp det tills nästa gång vi åker till Värmland, typ i oktober. Men då har vi lite mer tid till att komma på något kul till dem :) Hittade en t-shirt till mig istället för halva reapriset så det var jag nöjd med.

Har fortsatt att gå igenom mappar med foton, känns som det finns hur många som helst att kolla igenom å radera.. det är ju så lätt att bara stoppa in minneskortet från kameran i datorn å lägga över dem å sedan ta nya kort.. men sedan att de ska kolla igenom å helst skulle jag vilja framkalla en hel hög.. vilket kostar en massa när man sparat på sig såpass många.. tror inte vi har framkallat kort på ett par år å sedan när man väl gör det så ska de sättas in i ett album å gärna skriva lite till det. Ja en sak till att lägga på listan över vad jag vill ha gjort... den börjar bli lång å den finns bara i huvudet än sålänge... kanske skulle få ner det på papper.. lättare att pricka av det då.

Snart dax för sängen å sova några timmar så jag orkar köra imorgon
kram




Oj det var en del foton

Har tillbringar några timmar under kvällen att gå igenom fotona från sommaren, men det var mer än vad jag hade tänkt mig.. bara alla kort från kolmården där vi varit några gånger under sommaren tog sin tid så tillslut blev det lite snabb sorterat och så la jag ut några på facebook.
Har faktiskt hunnit med en hel del i sommar, alla helger har i stort sett varit fullbokade vilket jag sedan har fått känna av under veckodagarna istället. Men samtidigt så har det varit värt det, har varit kul att göra allt :)
Lunch i Smögen.. det är en tekaka under å två ägghalvor å sedan en massa handskalade färska räkor. Man blev riktigt mätt, å vi behövde inte äta något mer förrän sen kväll :)i en sådant hus bodde vi en natt utan för Smögen
Kolmårdens safaripark


Idag har jag inte gjort mycket annat, börjar känna av förkylningssymtom.. vore väl konstigt om jag inte fick något av det som M gått med några veckor nu.
Borde ha börjat packa men som vanligt blir det i sista minuten, tom M har inte packat än vilket han brukar ha gjort långt före mig.. Men han har tvättat bilen idag vilket är bra. Hoppas ju på att det ska vara hyfsat väder i Koppom så att vi (pappa) kan fixa med det som behövs. Det är tur att pappa är intresserad av att hålla efter bilen fortfarande så vi slipper en massa rost osv :) då varken jag heller M inte är så kunniga på det hela eller intresserade.

Har lagt till ett par länkar oxå först till "Den starkaste stjärnan" Sofies blogg om sonen Victor och hennes liv efter hans död samt Peter å Matildas sida.

Nu ska jag göra mig en kopp the å sedan försöka komma i säng i tid inatt.

//C

jaha

Ja det gick ju som jag misstänkte med natten som gick, någongång efter 5 lyckades jag somna. Då var jag såpass trött att jag klarade övervinna smärtan samt krypet i benen. Måste kolla upp mina blodprover å se om allt är som det ska eller om vi kan göra någon ändring av något så att jag slipper krypet i benen. Har läst in mig på restless legs och allt stämmer in. (http://www.restlesslegs.nu ) Men har jag tur så beror allt av att jag har järnbrist eller brist av vitaminerna folsyra eller B12. De två sistnämda har jag mediciner för då min dumma mage inte alls tar upp vissa saker så som den ska, men det kan ju hända att det är för låg dos. Järnbrist hoppas jag på att det inte är då jag inte klarar järntabletter eller i flytande form utan de gångerna jag har haft för låg dos av det fått det i dropp alt en spruta vilket innebär att jag måst till sjukhuset oftare igen vilket jag inte vill. Måste även komma ihåg att skriva å få lite nya mediciner, både Insulin å smärtplåster börjar ta slut. Det ärt väl så när sommaren går mot sitt slut, har känns som det varit höst nu ett tag, men idag har solen hittat fram iallafall.

Var ute en lite sväng å tog en kort promenad efter att jag hade lagt i första maskinen tvätt som strax är dax att tömma. hinner nog med 4 maskiner idag om jag bara orkar, får hänga här uppe i lgh så slipper jag iallafall torkrummet :)

På måndag börjar äntligen vattengympan, 18 gånger under hösten att se fram emot. Vet ju redan nu att jag kommer missa en gång men annars har jag tänkt försöka vara hemma på måndagkvällarna för det ger så mycket att vara med där. Måste komma igång med den andra träningen oxå. Verkar som jag får med M att styrketräna å då kanske jag har lättare att hålla det oxå. Brukar vara lättast i början å sedan kommer det något så att jag inte går på ett par veckor å efter det har jag så svårt att komma igång igen.

Jaha då var det dax att gå till tvättstugan då..

kram

Välkommen till min nya blogg!

jaha så har jag då skaffat mig en blogg.. har funderat på det ett tag och nu bestämt mig för att pröv å se om det är något som passar mig. Har ibland en massa funderingar som kanske är lättare att få ner å ut för att kunna ta hand om dem å få dem vidare dit de ska ... helt enkelt skriva av sig, får ner det på papper å ur hjärnan kanske.. när det så behövs.. kommer säkert bli en massa svammel hit å dit.

 

I Fredags var vi å hörde på Peter Johansson å Matilda Hansson i Sankt Annas kyrka, de är så bra så tiden gick fort. Två timmars konsert var snabbt över å efteråt fick vi vår cd singerad och fotade lite :)

Efter konserten den 6/8 2010

 

Lördag åkte vi ut till sommarstugan. Plockade lite kantareller på eftermiddagen

Annars var det inte så roligt väder för att vara ute så då blev det en massa tid till att spela spel. Vi hade med oss alhambra som vi lärde Rickard, jag lyckades faktiskt vinna en gång över dem. Vi spelade även efter att Rickard åkt hem men då fick vi ha med Dirk (en tredje spelare som inte gör så mycket) å för första gången lyckades jag vinna över honom å Mattias :) Spelade även Cardcarssonne, Ligretto och Carcassonne med ett par nya expansioner. De nya expasionerna vi prövade var väl inte så mycket att ha men kul med lite nya brickor.

Vi stannade kvar på landet tills idag, då Mattias jobbar kväll denna veckan. Var skönt att ha en kväll där ute då det bara var vi. Åt en go middag, massa grillat, men det blev till att sitta inne då det småregnade. På förmiddagen idag blev det lite småsaker fixade där ute innan det var dax att åka hem. Väl hemma har jag rensat å förvält svampen sedan har det mesta tiden gått till att sitta framför datorn.. det blir lätt så här .. tiden bara rusar iväg. Sedan har jag pratat med pappa oxå sm har namnsdag, i år lyckades jag att komma ihåg det :)

Imorgon har jag tvättid, Mattias brukar sköta den men nu när han jobbar kväll, vilket han gör nästan hela augusti. Tycker inte om att vara nere i källaren av någong anledning men det behövs tvättas å jag har inte tänkt att köpa någon tvättmaskin även om jag bra gärna skulle vilja ha en.. men det får som inte plats i den här lägenheten..Så det är bara att göra det.. Hoppas även på att jag inte mår för dåligt, brukar inte må så bra de första dagarna i veckan efter att vi har gjort något under helgen å det även om det bara var att vara ute i sommarstugan.. men innan dess var det konsertetn och i torsdags var vi i Skänninge på marknad.. så imorgon ska jag inte göra så mycket mer än att tvätta å sedan är det dax att packa igen då vi åker till Koppom på fredag :)

Ja detta får väl räcka för nu, får se hur ofta det blir skrivet å hur mycket..

 

kram


RSS 2.0