Snart Semester!!

Ja nu har jag nog packat ner det mesta som jag behöver för de kommande veckorna.. En del får jag ta imorgon då jag behöver det in i det sista.

Vad har hänt sedan sist jo vi har haft besök av min bror å svägerska på lördagen. Bjöd på vilskav å kantarellpaj som blev lite väl lös i fyllningen men den var rätt så go iallafall. Det blev iallafall mycket spelade och det var trevligt. 

Igår var vi på husvisning, det var intressant. Gillade läget på huset och flera saker med det. Men det var många som var å kollade samt att det var massa saker som jag inte gillade med det så jag skulle inte tro att det blir något som vi lägger bud på. Mäklaren ska höra av sig under veckan så får vi se vad han säger å vad det ligger för bud. Men vi har ju inte pratat med banken än heller utan det blir om dryga veckan. Men det är svårt att veta vad man ska vänta sig av ett hus å exat vad man vill ha.. så det kommer nog bli en del visningar och liknade innan vi hittar rätt.
Efter det var vi runt lite i olika affärer och jag köpte bland annat ett nytt spel till WII -  EA Sports Active. vilket är ett träningsspel med en massa kul. Testade ett förinställt programm som inte skulle vara försvårt.. efter 20 minuter så var jag helt slut så M fick ta över å spela klart :) Men vi hittade sedan hur man valde vad man ville ha i sitt träningsprogramm så jag hittade en massa kul vilket jag kände av idag när jag vaknade.. det gjorde oooont. Vilket iofs var bra för det tyder ju på att jag hittade några muskler som behövdes röra på sig :)

Idag har jag försökt packa och komma på vad som behövs med under resan till Tyskland och sedan till värmland.. till Tyskland är det lite viktkontroll då det är begränsat på flyget spec hem då vi hoppas på att vi har köpt en del spel och liknade på mässan. Så jag har försökt att ta med så lite som möjligt men det är svårt att veta om det är för mycket eller om det är något mer som behövs.. men jag har med mediciner och olika intyg på det och pengar å pass å det är väl det viktigaste skulle jag tro :) Dess utom känns det lite konstigt att väskorna inte är fulla vilket de brukar vara :) men det är ändå en hel del som ska in i bilen då vi ska vidare till värmland efteråt för att bla fira min pappa. Där är det väl lite saker som jag inte vill att vi ska ha glömt men jag tror att jag har koll på det oxå men jag brukar komma på saker iefterhand som skulle ha varit med eller som skulle ha gjorts innan vi åkte osv..
Ja jag har några timmar på mig imorgon att fundera innan vi ska åka då M jobbar iallafall fram till lunch. Undrar om jag skulle försöka sova några timmar inatt.. har inte blivit så mycket sömn den senaste veckan.. det har varit lite för mycket i huvudet och alldeles för mycket inplanerat under förra veckan så det ska bli skönt med lite semester :)

kramar

Suck

Jaha så har vi hunnit ett par dagar in i veckan å den har inte alls startat så som jag ville.. har inte alls mått bra de senaste dagaran och på nätterna har jag knappt sovit något alls. Inatt.. eller ja imorse somnade jag vid 8 efter alla möjliga bekymer och kunde inte ligga längre än 10.30 fast jag inte hade så mycekt planerat på fm. Vilket innebar att jag har gått trött hela dagen. Har börjat plocka lite i sakerna som ska med till Tyskland å sedan till värmland men jag har ju som vanligt svårt att packa i tid. Sedan hade jag tänkt att göra några t-shirt till oss som ska iväg, började och insåg sedan att min energi inte klarar av det idag å jag beslöt istället för att stryka det från listan över måsten att göra, det får bli någon annan gång. Sedna tonade jag mitt hår, det blev faktiskt helt ok, är ju lite mörkt så här i början men helt ok. Sedan var det dax att åka iväg till keramiken vilket jag hade sett fram emot men vist inte helt hur jag skulle orka.
Väl där så flöt det på rätt så bra ändå, drejade 5 muggar som jag imorgon ska göra slutarbetet på och sätta öron. Det blir alltså en extra gång imorgon då jag inte kommer vara med på två veckor sedan och då hinner leran torka så mycket att det är svårt att sätta fast öronen. Dessutom kommer det bara vara jag där å Alexander naturligtvis, (det var bara jag som gick i våras) vilket gör att jag hoppas att han kommer skulptera lite oxå vilket han inte har hunnit med när vi varit tre elever som behöver hjälp lite då å då. Det är så fantastiskt att se när han jobbar, helt otroligt att se sakerna växa fram från en lerklump till en härlig figur/staty.
När jag kom hem fick jag i mig lite mat och fick lite extra energi till att göra lite till så jag lagade mina och Ms byxor samt plockat fram lite kläder till mig. Så vist lite har jag väl fått gjort idag men vill ju så mycket mer..
Imorgon ska jag upp till gymet men främst för att få massage vilket ska bli så skönt då jag verkligen har känt av min rygg nu ett par veckor. Dessutom har jag träningsvärk efter att börjat spela Wii resort sport mera för att få lite extra träning här hemma, roligt å man blir trött efter ett tag. Har tänkt mig att får in ett till två pass per dag för att se vad det ger. Behöver få ner blodsockret lite mer och då kan ju detta hjälpa då jag svarar br på träning. Får se om jag orkar in i gymet lite innan massagen en det vill väl till då jag ska vara där redan kl 10. M ska dock träna på gymet. Efter det hoppas jag på att vi kan åka ner på stan och växla lite pengar så att vi slipper det på fredag. Kl 14.00 ska jag vara på sjukhuset och sedan hoppas jag ev hinna hämta ut en del mediciner på apoteket, i värsta fall får det bli när vi handlar på fredag. Så morgondagen känns rätt så fullbokad..

Ja vi får väl hoppas att det blir lite mer sömn inatt så att jag orkar med morgondagen.

nattis på er


inte helt mina dagar just nu...

Ja nu har jag fått lockar igen, permanentade håret i fredags, trivs bra med det å så behövs det inte fixas så mycket med. Speciellt bra nu när vi ska till Tyskland nästa vecka :) Ska tona det denna vecka oxå har jag tänkt mig, skönt att få lite mer färg i det.
På vägen hem passade jag på att åka förbi Hageby för att gå in på panduro och köpa lite saker till att göra nya kort. Håller nu på med ett till pappa och hans 70 års dag snart färdig med första sidan med vet inte helt vad jag ska skriva på insidan, men jag har ett par dagar kvar att komma på det.
Men mamma å pappa firade 40-årig bröllopsdag igår och till det hade jag gjort ett kort samt att de fick ett par lotter. Mitt kort till mamma å pappa när de firade 40 årig bröllopsdaginsidan av kortet till mamma å pappanärbild på ena sidan av kortet till mamma å pappa

Under helgen så var M med sin mamma å bror på landet medans jag fick vara kvar i stan å fixa med lite allt möjligt här hemma. Samtidigt som jag kunde göra allt i min takt å precis som jag vill. Är så skönt att göra så ibland. M behöver fixa en del ute i stugan och får mer gjort när jag inte är med å jag får egentid här hemma :)
Blev en del pysslande men som vanligt inte alls så mycket som jag hade tänkt mig.
Igår mådde jag inte alls bra, magen gjorde ont, jag var trött  och hade ont i huvudet. Stomin krånglade när jag behöve lägga om den och medan jag väntade på att det skulle fixa sig så hade jag helt plötsligt en tandkrona lös i munnen .. ja jag hade en kola oxå.. så jag var inte alls glad igår kväll!
Hade ordnat tid till stomisköterskan idag på morgonen men nu behövde jag ringa tandläkaren och få tid där oxå så fort som möjligt.. Detta med att magen inte alls ville vara med gjorde att jag inte sov något inatt, låg bara å vred på mig , slumrade ett par minuter då å då med mer blev det inte. Ringde till tandläkaren så fort de hade öppnat och fick en återbudstid så jag fick komma dit kl 13.00 samtidigt som M skulle dit så det passade ju bra.
Ringde försäkringsbolaget oxå för att kolla vad som hände med min försäkring som jag försöker få ut lite på och efter en hel del om å men så verkar det som jag kommer få ut på förtidskapitalet fast jag var sjuk innan försäkringen tecknades.. hoppas på besked i slutet av veckan, annars så ska det vara här när vi kommer hem från Tyskland.
Så nu har jag varit både hos stomisköterskan som gjorde lite nya saker, på apoteket å beställt lite omläggnings saker och sedan hos tandläkaren. Fördelen hos tandläkaren var att det gick på garantin så jag slapp betala.. för det brukar vara dyrt att gå till tandläkaren. Nu funderar jag på att gå å lägga mig en sväg så att jag orkar med vattengympan för som det känns nu så går det inte länge till utan lite sömn.

Ja just det, testade att göra kålpudding igår, det blev riktigt gott. Hade planerat att göra bullar oxå men det får bli en annan dag. Denna veckan är det något varje dag, vilket jag inte helt gillar.. brukar vilja ha en eller ett par dagara som det inte är något speciellt på men det får vänta tills november ser det ut som..

Får bli mer bloggade under veckan å sängen nu istället. Kram

Afrikansk dans

Idag har jag fortsatt rensa svamp.. ja vi var som vanligt ute i skogen i helgen och plockde dryg 50 liter.. Men nu var det nog sista gången för i höst vi var iväg då det dels minskar i antalet svamp och sedan ökar höstlöven på marken väldigt vilket gör att det blir så mycket svårare att hitta trattisarna när man letar på ställen där man inte helt vet att det ska växa. Sedan så är det inte så varmt längre.. om ni inte har märkt det.. och när väl frosten kommer så brukar svampen bli sämre å tillslut är det inte någon idé att plocka den å en stor anledning är att nästa vecka börjar älgjakten och då försöker vi hålla oss hemma :)

Annars under helgen så gjorde jag en ny fond, denna gången enbart på räkskal som grund å grönsaker å allt annat som ska vara i naturligtvis.. gjorde fisk å skaldjurssoppa på söndag, blev rätt så mycket, tror det blev 5 portioner över som matlådor och middag under veckan.. Det är skönt att ha lite förberett så man slipper fixa allt under veckan.
På söndagen var vi även ute å kollade på lite hus som ligger ute tillsalu. Vi har börjat kolla efter annat boende men det är inte så lätt att veta vart man vill bo å hitta det till rätt pris är ännu svårare. Vi har länge pratat om att flytta närmare värmland, eller till värmland.. men det är ju inte bara att flytta utan det ska finnas jobb å allt annat oxå. Som det verkar nu så kommer vi bli kvar här och då jag inte vill bo i denna lgh hur länge som helst och spec inte om vi skulle försöka utöka familjen så är det på tiden att börja kolla runt. Ett av husen som vi gillade läget på är det visning på om ett par veckor, strax innan vi reser bort, så det har vi tänkt att gå å kolla på. Sedan är det väl dax att höra med banken för lånelöfte så att man vet hur långt man kan gå i budgivningen oxå.. Men det är så mycket man ska ha koll på..
Va en tur till Citygross oxå å hittade lamm för kokning och då kom vi på att vi skulle testa att göra "får i kål", vilket vi gjorde igår. Blev jättegott och även det räcker till en middag till + att det blev matlåda :) Kul att pröva på att göra lite mat som vi inte brukar göra (jaja mamma brukar göra dem å de är inte så svåra men ändå). Nu skulle jag vilja göra kålpudding oxå då vi har en hel del kål kvar. M ska gör sina piråger imorgon och i den fyllningen är det köttfärs å kål bla. Men jag kanske kan försöka göra kålpudding till helgen då jag ska vara ensam hemma, M ska till stugan med sin bror å mamma och jag ska njuta av att vara hemma å pyssla.

Igår hade jag funderingar på att göra kanelbullar då det var kanelbullensdag men då jag hade en urusel natt och somnade först vid 6-tiden så var det bara att glömma, även om jag gick upp i hyfsad tid så var jag helt tom i huvudet (tommare än vanligt iallafall) så det blev bara "får i kål" och sedan på kvällen blev det vattengympa.
Idag var jag lite piggare iallafall och har fixat med ett kort till mamma å pappa som firar 40-årig bröllopsdag på söndag, tror att jag är klar med kortet nu om jag inte hittar något fint att skriva så får det duga som det är. Kul att pyssla lite och jag har inte gjort kort på det viset förr så det var lite svårt att veta vad jag ville ha med. Ska försöka fota av det imorgon när jag har bestämt mig som det är klart..
Sedan var jag iväg till FysEtt och testade på Afrikansk dans, vilket var väldigt kul och så mycket folk. Kan tänka mig att det var runt 40 st där. Var inte så lätt att hänga med i alla rörelser men svett blev man å trött. Tror nog att det ska gå lätt att somna ikväll :) Passade på att boka en ny tid för massage oxå, känner av ryggen då å då så det ska bli skönt att få lite innan vi ska åka.

Har ringt och bokat tid för klippning oxå samt lite lockar så det ska jag iväg på fredag vilket jag ser fram emot.
Imorgon är det keramik som gäller på kvällen, var iväg första gången för den här terminen förra veckan och då gjorde jag lite småsaker, denna veckan ska jag dreja har jag tänkt mig.. brukar bli en del skålar per termin :) Näst vecka ska jag dit både onsdag å torsdag kväll då jag sedan inte kan gå på två veckor. Drejar jag så behöver det torka till lite innan man kan göra slutarbetet på det och det har jag tänkt göra på torsdagen då.
Imorgon skulle jag dessutom behöva gå till vårdcentralen och ta ett blodprov, gäller bara att jag kommer ihåg det på fm..

Nu ska jag gå in på mitt bageri på fb och sedan är det väl kanske dax att gå å lägga sig.
Ha en bra vecka!


RSS 2.0