Tandläkarbesök

Så har snart halva januari gått. Tiden har rullat på utan att jag helt hinner fatta att det går så fort..
Nyåret firade vi på landet, belv någon dag för mycket där ute (M frågade mig innan om det var ok med tre nätter å jag tänkte mer på att det funkade med magen.. inte att det skulle bli jobbigt med svärmor) Blir lite extra jobbigt på vintern när det inte är så mycket att göra ute utan vi går på varandra inne.. Slutade med att vi åkte hem x antal timmar tidigare på söndagen än vad vi hade tänkt oss. Men då hade M dessutom upptäckt att det läckte någonstans vid kylaren då det gick att fylla på massor där och det blev blåa fläckar under bilen så på måndagen var det bara att köra med den till Volvo där de som tur var hade tid och kollade på den redan på morgonen och innan dagen var över så hade de satt dit en ny kylare då det var ett hål i den gamla (men så är bilen 21 år oxå..) Blev inte så farligt dyrt heller och så vet man att det är som det ska nu :)

Förra fredagen var vi på bio, Änglagård 3. Den var riktigt bra och rolig. Tror faktiskt att den var bättre än tvåan men så har det ju gått några år imellan dem. Efteråt var vi på Papa Grapa och åt en god trerättersmiddag med kräftor som var varma med vitlök å något mer till förrätt och pasta med oxfile till huvudrätt och panacotta till efterrätt (där lyckades de inte helt dock... min är lite goara tyckte vi båda) Tyvärr hade de ingen god cider där så för min del fick det bli en cola till maten och sedan blev det en riktigt god drink till efterrätten M drack öl :) Så det var en helkväll för vår del. Lördagen mådde jag sedan inte så bra utan då tog vi det lungt, har bestämt att vi ska försöka ha datorfria helger vilket vi startade med. Detta gav tid till att spela wii och pyssla här hemma och spela en massa härliga spel mot varandra. 

Denna veckan började med en undersökning hos tandläkaren och den var väl inte helt toppen utan åkte på en ny krona å sedan var det någon lagning som gått så jag var tillbaka dit idag för att börja med kronan och sedan har jag inbokat 3 besök till (2 av dem är dock till hyginisten) inan januari är slut. Har en period med försäkringskassan som tar slut 22 feb så därför vill vi ha gjort så mycket som möjligt innan dess fast jag gillar inte alls att gå dit, dels är det obehagligt och sedan kostar det massa pengar som man kan spendera på så mycket annat kuligt.. Fick dock reda på att ev kan det bli ändring i systemet.. det finns något som heter sjukvårdstandvård eller liknade vilket innebär att har man vissa sjukdomar så kan man få det som sjukvårdskostnad och med det frikortet och där har det pratat om att ta med Mb Crohn så det håller jag tummarna för. Med alal mina mediciner så blir jag torr i munnen och så vidare så det skulle vara skönt om det inte kostade så mycket att gå dit.
I tisdags vad jag en tur till Panduro, skulle ha en sak men kom hem med två påsar då de hade stor rea med 70%.. det fanns ju hur mycket som helst att handla :) så nu är jag sugen på att sätt igång att göra saker. Får se vad det blir nästa vecka när M jobbar kväll :)
Igår vad jag åch gjorde en undersökning hos läkaren, gav väl heller inte helt det jag ville.. han funderade på om det var dax för en ny operation... skulle skicka remiss till kirurgen så får vi se vad han säger.
Idag efter att jag hde varit hos tandläkaren så gick jag å anmälde mig till två kurser, den första i Akrylmålning (fick ju färger i julklapp nu ska jag bara lära mig hur jag ska måla oxå) sedan en i färgläggning av stämplar vilket ska bli intressant att få testa lite olika sätt.
Imorgon ska vi åka till Linköping och kolla lite inför spehelgen och träffa Ms bror.
På söndag ska vi kolla på två olika hus men i samma område. Så denna veckan har varit fullbokad.
Nästa vecka hoppas jag på att komma igång att träna lite mer, måste komma igång med det nu så det inte drar ut på tiden.

Nu ska jag plocka lite å invänta på att M kommer hem.
Kram

RSS 2.0