Vad hände under 2015??

Jaha så har vi då 2016, nästan ett helt oskrivet år... ja för en vecka har ju redan gått av året.
Men vad hände under 2015? tänkte försöka mig på en sammanfatting
 
Januari:
Årets första dag startade med lek och en hel del spelande då svågern hade firat in det nya året här.
Några dagar in på det nya året åkte pappa åter in på sjukhuset och denna gången klarade han inte att bli piggare utan mamma ringde en onsdag morgon och jag och Filip åkte upp och var hos honom ett par dagar men åkte hem på fredagen då vi skulle ha spelhelg med övernattande gäster den helgen. Pappa var inte pigg de dagarna men på fredagen var han ändå lite piggare och på kvällen hade mamma och min bror varit där samt en av pappas bröder som ena systern. Min andra bror skulle åka upp på lördagen, de hann dock inte dit utan pappa somnade in den 17 januari. Vist var det skönt för att han slipper lida mer men oj vad han är saknad!!
Jag och F åkte upp på måndagen igen och hjälpte mamma med allt som skulle göras.
Den 20:e föddes Fs kusin Amanda  - när en lämnar så kommer det en ny till familjen.
 
Februari
Månaden startade med att vi firade vår prins som otroligt fyllde 1 år, hade svårt att första att året gått så fort.
Vi firade med farmor, farbror och morbror med fru och det är klart att vi firade med tårta.
Dagarna efteråt åkte vi till värmland igen för att begrava pappa
 
En jättefin begravning men så jobbigt det var!
 
Vi firade oxå ett par tonåringar när vi var uppe i Koppom
Filip fortsätter att växa och utforska världen runt honom och han blir stadigare på benen och tar något steg innan han tvärvägrar göra det mer.. det går nog dryga månaden innan det lossnar ordentligt. 
Vi var en helg i sommarstugan oxå.. mest för att vi fick vårt kök sanerat för mjölbaggar och då inte fick vara hemma. Men det var skönt att komma iväg en stund å leva lite enklare :)
 
Mars:
Mattias fyllde 42 år - ett magiskt tal i hans favoritbok så jag jag gjorde ett kort som byggde lite på det :)
Senare i veckan lyckades jag halka till i trappan ner till källaren med F i famnen när vi skulle ner för att arbeta i hans blivande sovrum.. det blev inte så mycket gjort där utan en ambulanstur till sjukhuset och som tur var inget brutet (även om jag inte är helt säker på det då ena tån fortfarande ser konstigt ut å den är inte skön att stöta i med), men jag hoppade på kryckor ett tag å fick lite mer smärtstillande tabletter... Orkade dock inte hoppas så mycket utan de blev mest som ett stöd. 
Filip lär sig ta sig upp i soffan själv och är så nöjd med det :)
V 12 åkte jag å F till Koppom igen där mamma fick passa F på lördagen då jag å en go vän åkte till Karlstad för att höra och se på Carola. vi åte även en go middag innan. Tack Madde för att du blev med!
 
April:
Påsk börjar månaden med och den firar vi hemma i Koppom ( ja det blev många resor till Koppom under våren) 
på påskafton var min bror och fru och deras två barn som hans svärmor med. Det var en jättefin vårdag och F fick naturligtvis vara påskgubbe.
Sedan så var jag iväg på en stor scraphelg i Stockholm tillsammas med två vänner... och typ 1000 till. Det var på Anextet till globen och vi bodde på hotell där, å go mat å träffade massa trevligt folk.. å handlade en massa.. riktigt kul!
 
Maj:
Två svägerskor som fyller jämnt i början på månaden, mamma kom hit ner för att fira Frida som fyllde 40 år och sedan åkte vi och F till Koppom för att fira Elin som fyllde 30, detta tog de två första helgerna i maj.
Helgen därefter åkte vi till Skövde på spelhelg. Så hela maj eller ja hela våren gick i ett och det var inte många helgen som vi inte hade något planerat.
 
Juni:
Mattias har semester de tre fötsta veckorna i juni och vi firade min kusin som tog sni examen i Linköping, vi åkte till Göteborg och bla Liseberg, universum. F älskade att åka karuseller på Liseberg och vi var där två dagar  och hade kul. Där efter åkte vi till Ullared där vi stannade ett par nätter och besökte Gkås förförsta gången och fyllde blien ännu mera ;) Jag passade även på att besöka lite pysselaffärer under resan :) Sedan var vi hos ett par vänner som inte bor så långt från Ullared. Kul att se deras hus å hur långt de kommit under året de har bott där.
Midsommardagen var vi i sommarstugan och firade, lyckades ha på F kransen jag gjort en liten stund iallafall. men han var med och dansade runt stången och åt jordgubbar.
 
Juli:
M jobbade tre veckor efter midsommar för att sedan vara ledig två veckor och jobba två å ledig två :) mycket ledigt denna sommaren! Vi var och badade (F var inte så förtjust i att bada i sjön men i bassäng är helt ok) blev en resa till värmland med besök hos mamma och sedan var vi hos ett par spelvänner som hyrt en stuga, där stannade vi ett par dagar och hann spela en massa roliga spel.
Vi besökte kolmården och kollade på alla djur där och åkte linbanan. Vi köpte oss en cykelstol till Filip som vi var ute med vid några tillfällen och F gillar det massa.
 
Augusti:
Firade vi min kusin som fyllde 40 år samt dagarna efter festen flyttade med sin familj ner till Serbien för två år, för att jobba där. En underbar dag och kväll ihop med mycket härligt folk!
I slutet av månaden kom ett par spelvänner en helg så den var fylld med spelande :)
 
September:
Vi fortsätte att försöka få ordning på Fs rum som stått stilla nästan hela sommaren och det tog sin tid då det inte var så lätt att göra saker med F hemma utan vi fick turas om och vissa dagar var F hos farmor. Min mage började ställe till mer bekymmer även om jag gärna vill glömma det å bara köra vidare.. 
 
Oktober:
Äntligen fick vi färdigt Fs rum och han fick börja sova där vilket gick över förväntan :)
Denna månaden skulle mamma och pappa firat 45 årig bröllopsdag och pappa skulle ha fyllt 75 år. Vi var uppe hos mamma när det var allhelgona och pappas födelsedag och tre av pappas syskon kom uppdelat på två dagar. men vi hade ett par fina dagara med familjen.
 
November:
Mamma kom ett par dagara på besök, efter ha varit hos min bror i Linköping.
Jag gjorde en del julkort både till beställning och för min egen del, även födelsedagskort. Det var spelhelg i Skövde 21-22 där vi var med men passade även på att åka och bada en fm med F
Min farbror gick hastigt bort den helgen vilket var oväntat och även han är så mycket saknad. Har svårt att förstå att två i den generationen har gått bort under 2015 ;(
F fick vad vi tror är 3-dagarsfebern fast det varade i 4 dagar.
 
December:
Efter att F avslutat nov med att vara sjuk så fortsatte det så.. F blev magsjuk x2 och M fick halsfluss som han var hemma för i dryga två veckor och det släppte först på andra kuren med pc som han blev bättre och dä hade han inte alls varit kry, jag fick ont i halsen å magen blev sämre men jag var ju tvungen att orka med för att någon skulle göra det.. Men julförberedelserna blev som lite eftersläntade och allt vi jag hade tänkt och velat göra hanns inte med (orkades) men jag fick gjort julkorten och vi bakade pepparkakor tillsammans alla tre. Jag gjorde ett album med foton från året som gått till svärmor innan jul och i mellandagarna gjorde jag tre till , ett till mamma å ett till våra goa vänner hemma i Koppom. 
Fredagen den 18 åkte jag och F till Karlstad för att vara med på min farbrors begravning, men blev där bara över dagen.
Vi firade jul här i Norrköping ihop med svärmor och svågern, M hade beredskap som han gick av på eftermiddagen. Vi hade en mysig jul med många klappar till den yngsta och i år förstog det där med att öppna paket.
Mellandagaran eller de dagar vi hade här hemma innan vi åkte till Koppom gick i ett för att hinna med samt att min mage brakade ihop mer å mer och jag har nu fått tagit fulldos av smärtstillande.
Vi åkte till Koppom med ett ganska fullt schema med vänner vi ville träffa och bara få vara lite med mamma. Nyåret firade vi hos min bror med familj.
 
2016
Så mina förhoppningar för detta året... tja att det inte ska gå så fort utan att vi känner att vi hinner med allt lite mer... 
Att jag träffar min goa släkt av andra anledningar än att någon har gått bort
Helgerna börjar redan bli fullbokade och några resor är planerade inför våren, vi ska fira mamma som fyller 70, jag och M har 10 årig bröllopsdag och f blir 2 år.
Hösten har vi planerat att skola in F på förskola om vi får plats där vi vill.
Men närmast denna helgen så ska jag få ordning i mitt pysselrum där jag har köpt ett nytt skrivbord och nu håller på att rensar och sorterar i bokhyllorna innan allt vi har ställt i andra rum ska flyttas in igen.
M och F har fått fly till sommarstugan med farbror R där de förhoppningsvis ska ha massa kul i snön.
 
kram på er å jag önskar alla ett underbart 2016
 

RSS 2.0