Sista för i år :)

Ja nu är det inte många dagar eller timmar kvar på 2010 och det kanske borde sammanfattas något eller?
Det här året har tiden bara försvunnit känns det som. Under våren var det en del spelhelger och sedan är jag inte helt säker på vad vi gjorde mer men tiden bara flögiväg å plösligt var det sommar och midsommar. Då var mina föräldrar här några dagar och vi hade underbart väder. Sedan så gick tiden lika fort som under våren, v 28 var vänner från värmland här några dagar och vi var på kolmården samt i Söderköping, när de åkte kom nästa famiolj från Uddevalla några dagar innan vi åkte tillsammans upp till Stockholm för en trevlig vecka med massa spelande.
Min mormor gick bort under sommaren oxå, något som var väntat men det kommer aldrig lägligt eller vad man nu ska säga.. jag vill ha tillbaka min mormor men den som jag hade när jag var liten och som jag har i minnet när jag tänker på henne.
Hösten har bara rusat fram, har varit något istortsett varje helg alt under veckorna. Jag har varit hos min kära kusin tre gånger och umgåts med henne och barnen och förhoppningsvis hjälpt henne med att ha lite koll på barnen så att hon kunnat fixa lite hemma. Inte så lätt att hinna med det och ha fyra barn hemma. Vi har varit i Tyskland på spelmässa vilket var en underbar upplevelse och vi fick med oss massa spel hem (har inte hunnit prova alla spel än ens..) Sedan fyllde min pappa 70 år så det var vi hemma och firade, hade bjudit hem hans syskon, syskonbarn och syskonbarnbarn. Något han inte viste om men det verkade som han gillade det.
Julen firade vi i värmland vilket vi gör vartannat år, min äldsta bror med fru var där oxå vilket var trevligt. men tiden går så fort och det var ju inte några extradagar iår. Men vi lyckades hälsa på de två viktigaste familjerna som vi umgås med mest hemma. Lite spelade blev det och massa fikande :) Fick många härliga julklappar, bla akrylfärg från både M och mina föräldrar samt en ny gryta och böcker mm Just det fick ett pressentkort för att kunna ta en kurs i scrapbooking alt akrylmålning, tror att det blir målningen men jag är bra sugen på att få lite mer kunskap om att göra kort å liknade oxå. Men målningen vet jag att jag behöver lära mig mer om för att det ska kunna bli något så nu väntar jag på att det ska komma ut ett programm över vårens kurser så att jag kan se vad som lockar mest.

Annars håller vi på att förbereda inför nyåret, det sak vi fira ihop med svärmor och svågern vilket vi brukar göra när vi firar julen i värmland. Blir nog först byte av julklappar, troligen på torsdagkväll så än är inte julen över :)
Jag å M har planerat nyårsmiddagen. Lunchen blir rätt så lätt med thaisoppa, detta för att orka äta en trerättersmeny (kom på att det hade varit kul att göra menyer får se om jag hinner med det innan vi åker ut fast det kanske får vara till ett annat år) Men menyn är iallafall parmesanostkorgar med skaldjursfyllning till förrätt, till huvudrätt blir det lammstek och risotto och till efterrätt blir det hemmagjord glass med vit-, ljus-, och mörk choklad samt frukt. Senare på kvällen blir det ost och kex.
Hoppas på att det inte blir för kallt utan att det går att vara ute en del.. fast är det kallt så blir det ju mer tid att spela :) Tvärr verkar det som M åkt på en förkylning, han kom hem från jobbet idag och ska vara hemma under torsdagen och förhoppningsvis så orkar han med en helg där ute och inte smittar alla andra.

Ska bli spännade att se vad som händer under 2011, helgerna under jan och feb är redan ganske fullbokade med lite resor hit och dit och första helgen i feb ska vi anordna en spelhelg i Linköping med turnering i Carcassonne och tantrix samt något mer är det tänkt, vår första spelhelg. Hoppas att det går vägen och att det kommer många. Två veckor senare fyller min mamma 65 år så då blir det en resa till värmland över helgen får se vad vi kan hitta på åt henne :)
En helg i mars och en i maj är uppbokade för spelhelger  men sedan tror jag inte att det är så mycket inbokat men det kommer allt eftersom kan jag tro.

Nu ska jag gå å lägga mig iallafall

Gott nytt år till er alla!
kram

Julstress

Så är det inte många dagar kvar till jul och stressen har infunnits sig flera gånger om.
Förra vecka var det att fixa färdigt julkorten, gjorde en del av dem själv och andra fick köpt.. Ska försöka komma igång tidigare nästa år så kanske man kan göra till alla.
Julkort 2010 Här är några av de jag gjorde.. inget är det andra likt :) 
Men jag funderar på vart alla julkort som vi väntar på har tagit vägen, vi har nämligen bara fått två, det ena i början av dec och sedan av min bror för dryga veckan sedan. Känns som posten samlar ihop alla för att skicka ut dem typ den 23 och då är inte vi hemma utan har åkt till Värmland så det är väl bara till att vänta till mellandagarna innan man får se julkorten vilket jag tycker är trist!
I lördags var vi hos M:s farmor och fikade lite, blev inte någon lång tid då hon både ser å hör dåligt. Minnet börjar oxå svika men så är hon 90 årså det är väl inte så konstigt men det blir så svårt att prata med henne då och tiden går sakta. Efteråt var svågern och svärmor hitbjudna på middag, brukar försöka bjuda hit dem före jul varje år. Så innan dess så skulle jag fixa mat, försökte göra så mycket som möjligt under veckan för att det inte skulle vara förmycket på lördagen. Hade gjort julgodis -- sesambräck, chokladkola, saffrankola, vit chokladtryffel med saffran och chokladtryffel med whisky, gjorde en mjuk saffrankaka samt vaniljhorn (småkakor) sedan i matväg så blev det julmat med älgfärsköttbullar, prinskorv, inlagd sill, skinka (köpte färdig kokt med grilljerade själva) potatigratäng samt rebenspjäll och kantarellsås. Sedan var M hos svärmor och lånade hem hennes assistent så jag provade på fredagen på att göra hembakt bröd, blev hyfsat men inte lika bra som mammas men så var det första gången. Ska helt klart försöka igen.
Blev iallafall jätte stressad på lördagen men det hela gick bra. Ja just det var å köpte blommor till julgrupp som jag gjorde till svärmor oxå. Vi fick en amarylis samt två stolar som svärmor hade klätt om för att ha i sovrummet och ha kläder på vilket vi har tittat efter ett tag.
På söndagen firade vi vår 7:e förlovningsdag med att först ta det rätt så lugnt  på fm och sedan var vi på julkonsert med Peter Johansson och Matilda Hansson, helt underbart och julstämningen infann sig helt.
Julkonsert 2010
Imåndags var jag på stan ett antal timmar och letade julklappar, hittade en massa affärer som jag inte hade varit inne i tidigare (är ju inte så ofta jag är på stan numera då det mesta finns under ett tak vid mataffären) och jag hittade mest saker som jag köpte till mig själv, men det blev ett par klappar men jag måste ut i dag när jag har vaknat oxå för att hitta de sista till M.
Igår har jag gjort färdigt några julklappar och slagit in en massa paket men när jag skulle göra färdigt de sista sakerna som jag gör själv så var varmluftpistolen helt borta, vände nog upp å ner på hela lägenheten och blev bra irriterad då det inte var jag som ställt undan den utan M när han städade inför helgen och inte ställt den bland mina pysselsaker och han jobbade ju och kunde inte komma på var den kunde vara.. så jag fick helt enkelt vänta och istället slå in julklappar (hade tänkt spara det till idag). Gjorde även om chokladtryffeln med whisky då de blev lite väl starka och sedan gjorde jag en sort till som jag ändå hade köpt till men inte blivit av. När väl M kom hem å började leta själv så hittade han varmluftpistolen så jag ska väl sätta mig och fixa lite nu innan jag går å lägger mig.

Kram och God Jul på er alla

ojsan vad tiden går

Ja det går alldeles förfort just nu. Det var längesedan jag tog mig tid att sätta mig ner och skriva något här..
De senaste två veckorna har jag mest tagit det lugnt, gjort de måsten jag varit tvungen till och sedna försökt återhämta mig efter att ha varit hos min kära kusin från tisdag till söndag. Med mig hem förutom en omöjlig mage fick jag en förkylning vilket inte är så konstigt då mitt imunförsvar är lågt och flickorna är på dagis och skola = massa bakterier och virus som jag inte är van med.
Hos A-C var det fullt upp då de håller på med en renovering och fick hjälp av min farbror att tapetsera och måla om vilket gjorde att allt blev så mycket mer.

Sedan var hennes man bortrest över helgen, vilket gave oss tid att mysa lite mer å prata men det hade varit skönt om det inte var så mycket på en gång och kanske det blev ett par dagar för mycekt för mig att orka med då jag mådde riktigt uruselt de första dagarna när jag kom hem.
Det är gott med chokladpanacotta :)
om man är tyst så kanske man kan lyckas få leka med datorn.. bara hon inte märker att jag lånar den så..

Är väll fortfarande inte tillbaka helt där jag är i normala fall men så är det nu december som innebär att jag vill hinna med en massa saker. Prövade Embossing hos min kusin och det var riktigt kul och vist skulle jag vilja göra en massa julkort och liknade med det, får se vad jag orkar och vart min vilja tar vägen .. brukar ju vilja göra en massa saker och sedan rinner tiden mest väg och så är det försent. Ska försöka göra iordning en julklapp till pappa under helgen alt ibörjan av nästa vecka för att kunna beställa den å att det ska komma i tid till jul.. det är ju sådant man måste tänka på oxå. Sedan ska man försöka luska ut vad folk ska få oxå vilket inte är så lätt när man har en make som inte kan komma på något, en familj som inte önskar sig något osv Jag hade gjort en lång önskelista som jag har städat bort.. smart va.. kom ändå ihåg en del av det och skrev upp det på en ny lista. Mycket pysselsaker är det samt kökssaker.. Hade vi hittat hus så hade det varit ännu längre å det är vad M säger... bara vi hittar hus så finns det massa han vill ha... men det är ju svårt att handla till för man vet ju aldrig om/när man hittar något.
I tisdag hade vi besök av en som jag tränar med och hennes man, vi hade spelkväll (tanken var att min bror å fru skulle kommit oxå men min bror har lyckats bryta lillfingret och blev här om dagen operaread med en massa skruvar för att få det på rätt ställe så det var inte läge för dem att spela något). Men det var riktigt trevligt att äntligen ha en spelkväll här och jag hoppas att det blir fler gånger. I torsdags var vi å kollade hos en annan spelförening som vi har hittat här i stan som visade sig ha lokal bara ett par hus bort. Får se om det kan bli något mer besök dit om de spelar något som vi kan tänka oss att spela, de spelade lite mer figurspel än vad vi har gjort.
Förra veckan började vi med att åka på julmarknader, först till Vadstena och slottsmässors julmarknad som var helt värdelös, 60 kr inträde å vi var ute där ifrån bra fort.. vi var så besvikna!! På lördagen åkte vi till Söderköping å det var 10 gånger bättre  :) blev inte så mycket handlat men mysfaktorn å julstämingen var så mycket bättre. Mattias vann på lotteri ... ett paket kaffe.. för en gång skulle var det inte jag som vann det :) Söndagen var vi inne i lgh å myste, ute yrde snön och det var bra att ta det lugnt hemma vilket jag gillade :)
Denna helgen blir det julmarknad i Rejmyre vilket brukar vara bra och på söndag har vi bjudit hit M.s farbror å fru. De bor i närheten och vi har inte bjudit hit dem förrän nu.. så jag hoppas att det blir bra.

Fredagskvällen blev inte som jag hade tänkt mig, allt blev bara fel och fel igen.. jag mådde inte bra och M var å handlade och sedan så blev det ingen riktig middag utan det blev en massa tjafs istället om vad vi skulle ha för helt plötsligt var kl 19 och då var det lite sent att börja med kött å potatis i ugn när inget var förberett och när jag kollade i kylskåpet så rann all lust bort och jag var inte sugen på något.. det slutade med ett par knäckebröd.. och att allt jag sa tog M som anklagelser och allt M gjorde tyckte jag att var fel eller jobbigt.. så det blev en tudug sänggång istället... vilket tillslut slutade med att jag iallafall inte kunde somna (spec inte när M hade lagt sig å lyckats somna innan mig å snarkar som vanligt) Så nu har jag suttit uppe ett par timmar istället och hoppas på att magen ska sluta att göra ont.. Har målat lite på en keramiktomte och sedan i en målarbok :) det är en avkoppling att sitta och få fylla i en massa, har hittat en med lite svårare motiv med massa blommor så att man kan få färgglada motiv.. Hade jag varit lite bättre i magen å huvudet så hade jag väl börjat med julkorten eller liknade men det hittade jag ingen ork till.
Nu ska jag snart ta en ny värktabl och se om det kan sluta göra ont så jag kan få sova lite. Nu börjar dessutom lederna klaga på att jag sitter å skriver.. fingrarna blir lite för stela.
Nattis på er

RSS 2.0