förvaring

Halloj på er :)
Då har det gått ännu en vecka och jag har varit en massa i pysselrummet och börjar komma en bit på vägen iallafall med ena presenten men den andra är bara som ideér i huvidet å har svårt att få ner det på papper. Brukar dock vara enklare när jag väl är färdig med en sak.. men tiden som bara rusar iväg för mig.
 
Till råga på allt har jag sovit dåligt under helgen och inatt kom det jag har fasat över att få dessutom... magsjukan.. Må illa gör jag ju nästan varje dag tack vare min grundsjukdom men ofta slipper jag att det kommer upp vilket det gjort idag gånger flera :( Men det är iofs bra att det kommer nu å inte nästa vecka samt att jag hoppas att maken håller sig frisk så att vi kan göra som planerat och fylla huset nästa helg. Men nu sover jag iallafall i soffan och jag har min toa så vi försöker att göra allt vi kan för att inte föra smittan vidare. Jag kan ju aldrig till 100 % säga att det inte är magsjukan utan det kan ju vara magen som börjar krongla å det vill jag ju inte heller. Väntar nu på en operation ´sedan i höstas typ då de glömde bort mig men nu ska den väl bli av i mars bara kirurgen är tillbaka från semestern och makens födelsedag är avklarad.. för naturligtvis ville de först göra det nästa vecka men det var inte jag med på.. även om det är något som ska gå lätt att göra så brukar det inte vara så å jag vill inte ligga på sjukhuset när han fyller, så det får bli efteråt!
 
I fredqags var jag och köpte ett pappersställ av en butik som säljer ut sina cardstock å liknade papper och då fick massa 30x30 ställ över. Så nu har jag alla mina papper i det, skulle nog kunna fylla ett till om jag valde att inte ha typ alla rosa i en hög osv Men jag har både cardstock och mönsterpapper i den så nu har jag lättare att se vad jag har och få inspiration av det. Mina pizzakartonger har jag kvar, för dem är enkla att frakta papprena i om man ska någonstans, men jag har även tagit en till att ha som skydd/underlag när jag sprayar färg å liknade så slipper jag få det överallt :)
Igår la jag upp bilder i en grupp på min blomförvaring, för blommor med skaft. Tänkte att jag skulle lägga upp bilderna här oxå. Insåg dock att det var dax att göra en ny då alla blommorna inte får plats så jag var ner till källaren och letade fram en till gammal skolåda som jag nu har börjat måla med akrylfärg. Den första är vit så denna får bli svart och är något större. Sedan ska jag sätta fast "myggnätet" inne i lådan, vilket jag gör med limpistolen och den förra gömde jag kanten med ett band för att det skulle se bättre ut.
 
Meningen är att jag ska altra askarna någon gång när jag vet vad jag vill ha på dem och har den tiden och orken till det. Det är ju inte så ofta jag gör något till mig själv.
När jag väl fått bättre ordning i mitt rum ska jag försöka göra som en massa andra och fota av det och lägga upp bilder här men som oftast är det ett slagfält där inne då jag vill ha nära till allt när jag grejar och är dålig på att ställa tillbaka saker. Har alltid varit sådan att det är stökigt runt mig men jag vet vart jag har allt, vilket jag sällan vet när jag har städat utan får ofta smått panik för att jag aldig hittar det jag vill ha och rotar fram allt till det är rörigt igen..
 
Just nu har de utförsäljning på allt förutom tårtsaker på Diversis här i stan då de ska flytta hem verksamheten, dvs tårtmakeri och kurser. Så nu säljer de ut allt för 50% så i går var jag nere och handlade lite mer saker.. tror att det är tredje gången iallafall jag handlar på rean där :) Men nu köpte jag lite pysselsaker som jag tänkte att vi skulle kunna ha användning för nästa helg då det ändå kommer fem barn i åldrarn 8 och ner till tre. Jag köpte sex färger av foam clay samt ägg som jag tänkte att de kunde fästa det på. Det är ju inte så många veckor kvar till påsk. Måste leta fram de två jag gjorde förra året så att de kan titta på dem. Men då har de iallafall något att göra en stund. Sedan finns det väl fler saker där inne som kan sysselsätta dem med. De fyra äldsta är tjejer och jag vet att några av dem älskar att pyssla så det ska nog bli bra. Sedan får jag väl i västa fall plocka undan sådan som jag inte vill att de ska leka med.. ska bara komma på vad det kan vara :)
 
Har gjort ett kort till en kille idag samt text till ett kort till en tjej, där fick det bli ett av korten som jag gjorde till spelhelgen men inte hade någon text skrivet i kortet..
Killkortet testade jag en ny "vikning" som jag fått ide om när jag kollade runt på nätet förra veckan. Det är ofta jag kollar runt på en massa olika sidor och får små ideér som jag sedna för samman till ett kort eller något annat. Sedan gäller det dock att jag kommer ihåg vad det var jag tänkte göra eftersom jag så ofta glömmer att spara just den sidan som vikningen eller kortideén är på.. vilket är irriterande när jag vill göra det en vecka senare och börjar fundera på om det verkligen var så eller si jag hade tänkt och sedna inte får det att funka. Så det är något jag måste bli bättre på att spara sidan i en idemapp som jg sedna kan kasta efter jag testat det om det inte funkade som jag vill eller spara det för framtiden.
 
Kortet består av två cirklar, som jag vikt på mitten och sedna klippt av lite längst ner för att det ska stå lite stabilare. Sedan har jag fäst ett kort ovanpå det med text inuti. På Bamse har jag provat att spraya mist, något jag haft liggande länge men inte alls förstått vad jag ska ha det till men till det här funkade det ju hyfsat iallafall :)
Det lila kortet har jag fäst en bit karborre i för att det ska vara stängt när man inte vill läsa det.
Kortet från sidan.
 
Så det var allt för ikväll, nu ska jag slappa framför tv:n tills jag somnar här i soffan.
 
Ha det så bra, gonatt!

Alla hjärtans dag

Ja då var det "alla hjärtans dag", inget vi firar så mycket men jag gjorde iallafall ett kort till maken samt en efterrätt till kvällen och han kom hem med semlor när han kom från jobbet så det blir mycket gott ikväll.. eller ja det går ju att spara till imorgon oxå som tur är :)
Kortet han fick har jag ställt upp med i " SCRAP IT UP" utmaning v. 7 (http://scrapitup.se/blogg), jag gillar ju att få lite inspiritation till att göra något.
 
I tisdags hade jag en vän här och vi pysslade några timmar. Hon gjorde ett liknade kort som jag gjorde till en student förra året (finns bild i tidigare inlägg) medan jag gjorde ett födelsedagskort till en av mina farbröder och fick då använding för en av de 3-D bilder jag klipte ut för någon vecka sedan.
 
Ser att det är fläckar på bilderna vilket är från kameran och sitter inte på korten.. får nog försöka göra rent linsen eller vart det kan sitta.. kanske kan sätta maken på det jobbet.
Har många vänner/familj som fyller nu i februari och på vårsidan så här näst är det mamma som jag oxå har gjort färdigt ett kort till. Hon vill oftast ha tulpaner när hon fyller men eftersom vi inte ska dit och fira henne så tyckte jag att det passade bra att ha tulpaner på kortet istället.
 
 
Nästa vecka är det två till som fyller var av jag har ett kort som jag ska fixa, ett till en 11-årig kille. Tycker nog att det är svårast att göra kort till killar.. mycket lättare att göra till tjejer alt om de har något intresse som man kan bygga kortet på.
Men annars går mycket pysseltid till att fixa inför makens 40-års dag.. kan inte skriva så mycket om det då han är här inne å läser men han får inte gå in i mitt pysselrum för där finns det förmycket som kan avslöja det hela.. å detta gillar han ju inte.. hemligheter blir man ju så nyfiken på :) Men jag har bara två veckor på mig att bli färdig och att komma på vad han mer ska få.. så svårt när de inte inte önskar sig något som han inte vill vara med själv å välja ut.. vill ju överraska en massa.. ja vi får väl se hur det går.
 
Har även varit iväg å anmält mig å C till en kurs på Jitkon i kortvikning om drygt en vecka. Vi ska få lära oss vikningar och göra mallar att ta hem, så det ser jag fram emot. 
 
Nu är det fikadax :) måste bara ta hand om snön som just rasade från taket.. så trist när det snöar ett par dagar å sedan ska det töa direkt.. om det nu ska komma ner mer så kan det väl ligga en liten stund iallafall så man slipper blasket och att det fryser å blir halt..
 
 

Utlovade bilder :) och "vår"-rea på Diversis

Så var det en ny vecka och jag har mest tagit det lugnt idag, dröjde till eftermiddagen innan jag fick lite fart i kroppen och kom iväg till stan som jag hade tänkt. En av mina favoritpysselaffärer började sin "vår-rea" med 30% på det mesta i affären så jag passade på att handla lite som jag hade varit sugen på under ett tag men inte helt velat kosta på mig. Så bor ni i Norrköping tycker jag att ni ska besöka Diversis och gör lite fynd!! Blev även ett snabb besök på Gredelin för ett par småinköp, dock inga papper denna gången :) de säljer nämligen ut sina cardstock å liknade papper för 2 kr styck vid köp av minst 20 papper.. å jag har redan köpte ett ex antal.. hundra .. så jag tror att det räcker.. iallafall tills nästa gång jag går dit. Men de har även 70% rea på alla sina scrapsaker och där passade jag på att köpa ett par stämplar till.
Maken möte upp mig på Diversis efter att han hade slutat att jobba, å sedan blev det en tur till biblioteket så jag kunde låna lite nya ljudböcker, vilket går förfullt när jag pysslar, och mataffären fick oxå ett besök (glömde dock en del då jag inte alls hade tänkt att vi skulle åka dit så jag får ta en tur imorgon igen). Ute snöade det förfullt å jag som längtar efter våren. Båda två var helt slut efter detta å tanken på att laga mat var inte alls lockande så det fick bli snabbmat medköpt hem. Resten av  kvällen har gått och så kom jag på att jag hade ju tänkt skriva lite mer om helgen och lägga upp korten som jag hade gjort till helgen så det får jag ta å göra först innan jag går en våning ner :)
 
I fredags började folk droppa in (eller bli hämtade vid tåget) från 15.30, vi hade hela dagen fixat med mat (maken hade sin lediga fredag efter jobbat kväll under vecka så han gjorde massa) Jag bakade två olika sortes surdegsbröd, en äppelkaka, en marängtårta och vi gjorde iording mat till kvällen och lördagens lunch och middag.
De som kom tidigt satte sig och började spela och umgicks. När alla hade kommit och fått i sig middag vilket bestog av trattkantarellsoppa och nybakat bröd så hade vi föreningens årsmöte och efter det spelade vi en turnering i "Take it easy"
Lördagen var vi i en hyrd lokal och från kl 9 fram till 01.30 på natten spelade vi en massa spel, sista timmarna var vi dock här hemma. Kl 17 började turneringen i Tantrix för oss åtta som var med å de som valde att inte vara med passade på att spela andra spel.
Söndagen var vi här hemma igen och då var det fritt spelande, jag å maken fixade mat och små avbrott med att köra folk till tåget, men hann även med att spela lite. Vid 16 tiden hade alla åkt å det blev väldigt tyst här hemma.. för tyst så tv åkte snabbt på.. men jag såg inte så mycket utan somnade ganska snabbt i soffan och sedan blev kvällen lugn.
 
Så nu till korten och askarna jag gjorde till helgen.
Ett kort till alla-hjärtans-dag kanske, hunden med hjärtat är 3-D uppbyggt
Ett vårkort - för nu är det väl ändå snart vår... hoppas jag , stämpeln är från Sketshbook Stamps (tror jag iallafall) och det är en vän till mig som har gjort dem nämligen Jacqueline Holmgren. En del av hennes stämplar finns att köpa på Gredelin, nersäkta i pris med 70%
Ett kort som passar till en man kanske, gjorde ett liknade till min bror när han fyllde i januari.
Sommar.. är den snart här?? Pappret i bakgrunden är Liljekonvaljer blå från Landstoken AB, Stämpeln kan vara från Bildmålarna har stämplat upp den i höstas och minns inte vems..  
Ännu ett sommarkort. Pappret i bakgrunden är Welcome-Collection från Blidmålarna. Stämpeln kan vara från Bildmålarna har stämplat upp den i höstas och minns inte vems..  
Gjorde en ask i lila botten och gul topp utsmyckad med tulpaner. Även denna stämpeln är från Sketshbook Stamps (tror jag iallafall) och gjord av Jacqueline Holmgren.
Asken fyllde vi med choklad
Testade en vikning som jag inte hade gjort innan som var riktigt kul, kan tänk mig att den passar bra till påsk. Jag tror att jag hittade vikningen och en tutorial på någon hemsida som jag nu inte hittar, troligen fick jag tipset inne på en fbsida där olika personer lägger upp att de har uppdatera sin blogg. Jag kommer inte ens ihåg vad man kallar vikningen :( Men kanske någon kan hjälpa mig med det (håller tummarna för det å ber om ursäkt till den jag hittade tutorial hos att jag inte kan tacka bättre :( )
Även denna fylldes med choklad
 
Så det blev ett långt inlägg med en hel del bilder :)
Imorgon ska jag försöka baka en sovkerkaka eller likande så att vi kan gå över till våra nya grannar som nu bott här i drygan veckan och hälsa dem välkomna hit. Passade inte förra veckan då maken jobbade kväll och sedan var det fullt upp inför spelhelgen så nu är det dax så det inte blir bortglömt. Hoppas på att det inte snöar så mycket mer då jag måste iväg å handla lite å det vore skönt att kunna ta en liten extra sväng å få röra på sig.
 
Sov så gott och hoppas att alla får en toppen bra vecka!
kram

Snabbinlägg

Ja det blir bara ett snabbt inlägg nu ikväll, får skriva bättre imorgon.
Nu är iallafall spelhelgen över för denna gången och det gick bättre än vad jag trodde att det skulle göra, allt flöt på och det blev en massa spelande. Vi hade två turneringar, först i "Take it easy" där jg lyckades komma på delad tredjeplats vilket jag var klart nöjd med.
På lördagskvällen hade vi turnering i Tantrix där fjolårsmästaren tog hem segern, men maken kom på andra plats så det tror jag att han var nöjd med. Jag kom på slutet (5 tror jag av 8) men jag hade en massa annat i huvudet så jag var inte så förvånad över det men jag vann ett par matcher (vi spelade bara fem då vi började såpass sent) så det var helt ok, huvudsaken för mig var att ha kul och att få spela och träffa goa vänner.
Det var sammanlagt 8 extra personer som sov här hos oss, en del på madrasser, soffan och de extra sängar vi har, och det gick oxå överförväntan. Alla fick plats någonstans och det hade troligen gått att få in ett par till om det hade behövs.. Sammanlagt var det 13 deltagare under helgen.
Till Tantrixet hade jag djort "prislappar" eller vad de nu ska kalla det + att de fick välja pris
 
Några av priserna var keramik och äppelmos/plommonmarmelad, allt hemmagjort :)
 
Korten och askarna jag gjorde får jag lägga upp imorgon efer jag sovit för nu säger min kropp stopp.
 
Nattis

RSS 2.0