ute faller snön...

Ja nu verkar det som den första snön har landat på marken här, vet att det var många som fick förra veckan men då slapp vi men nu ligger det ett tunnt tunnt lager på marken. Inte så att det går att gå ut å rulla snöbollar men det lyser upp lite i mörkret dock. Men än hav vi mycket kvar att göra ute å har inte alls tid med att det ska bli vinter redan. Imorgon hoppas vi att det ska vara plusgrader så att det går att gjuta lite för att få upp en lampa ute i den nya rabatten (som inte kommer tas ibruk förrän nästa år dock) men en lampa ute i mörkret med ett eluttag för motorvärmaren nu när kylan kommer.. så jag hoppas att det blir såpass varmt att han kan fixa det.
 
Idag har jag gjort kålpudding men jag fick göra om receptet ordentligt då vi tyckte att det blev för mycket kål i orginalet i förhållande till köttfärsen skulle ha varit 1,2 kg kål å 600 g köttfärs vilket blev förmycket kål för att jag skulle kunna äta det så tillslut blev det kanske 800 g kål å 1,6 kg köttfärs för det var den mängd köttfärs jag hade hemma. Den blev iallafall helt ok tillslut och planen är att vi ska ha delar av den på fredag när en vän kommer hit och vi ska vara med i Scrabble SM som pågår hela helgen och för att slippa stå å laga massa mat så behöver jag nu bara värma å koka potatis. Har även sedan tidigare fixat mat till söndagen och på lördag får det bli köpmat någonstans för då tror jag att vi kommer vara helt slut å det kan vara gott att få något serverat. Det är även en bankett som vi valt att inte vara med på då vi tror att vi kommer vara såpass trötta och det kommer ju ta sin tid att äta middag och allt annat skoj som kommer ske.. skulle varit kul men man ska orka upp på söndagen och spela då oxå så det får bli någon annan gång..
 
Jag har ikväll gjort lite pyssel, håller på med ett par kort samtidigt.. ett som jag hoppas bli klar med ikväll och ett som jag har en vecka till på mig att få klart men har flera vänner som fyller å sedan behövs ju julkorten påbörjas.. ja lite har jag börjat med då jag håller på och färglägger stämplade motiv. Ska strax gå å sätta mig några timmar till, tills maken kommer hem från jobbet iallafall. Får se vad jag hinner göra... lyssnar dessutom på en ljudbok, har börjat med Narniaböckerna och har hört på första och ska nu börja på andra och det är snart dax besöka bibblan igen för att låna lite nya böcker.
 
Ha en trevlig kväll där ute :) Kram

massa pyssel :)

Igår åkte jag till Linköping. Först hade jag ett antal timmar i city å kollade runt men anledningen till att jag åkte dit var att jag skulle vara med på en pysselkväll på Scrapbutiken (http://scrapbutikens-blogg.blogspot.se/). Det var så kul, vi var tre tjejer som var där för första gången och för min del kommer det nog att bli någon mer resa dit :) Det fanns så mycket att göra, denna gången valde jag dock bort att sitta där å göra något kort helt å hållet utan valde istället att stämpla upp flera fina stämpelmotiv (hade kunnat suttit där än å stämplat för det fanns så mycket att välja bland) samt använde några dies.. där hade jag oxå kunnat gjort massa mer men timmarna gick fort å då var jag ändå där en timme innan för att hinna kolla vad som fanns i affären å se ut vad jag skulle vilja ha med mig hem.. ja det var ju massa med vad jag behövde just nu så det blev både en stämpel från "bildmålarna" å lite papper. 

Hem fick jag åka med en här ifrån Norrköping och fick då tips om en scrapaffär här i Norrköping som har en del kurser och scraptillfällen (http://www.jitkon.se/scrap/) . Så dit åkte jag idag och hittade ett pennor men sedan så anmälde jag mig till en kurs den 5 nov då jag ska få lära mig att göra en ask med ett kort på typ.
 
Nu är det snart dax att göra sig iordnign och åka å leka lite med keramikleran. Ska bli spännande å se hur det jag glacerade förra gången blev.. har tagit ganska säkra färger men man vet aldrig hur det blir efter bränning så det ska bli kul.
 
Men först täkte jag lägga ut ett kort som jag gjorde i sensommar/höst till en vän som både fyllde år och så flyttade familjen in i sitt nya hus.

 
 
Ha en trevlig kväll
 
 
 
 

mobilbloggande

Tänkte att jag skulle klara blogga från mobilen men det funkar inte så bra...
Men jag gör ett nytt försök..
Idag har mamma å pappa åkt hem till värmland igen efter att varit här över helgen. Alltid lika kul när de är här å vi hann med en hel del även om vädret inte var så trevligt. På lördagskvälen var dessutom min bror å hans fru här. En trevlig kväll även om jag fixade en del med maten, gjorde kamtarell å västerbottenost paj å till det hade vi krabba och ostbricka. Blev riktigt gott.. men eftersom jag inte förstår hur jag ska få in kort via mobilen så får ni ingen bild på det hela..
Idag måndag har jag mest tagit det lugnt men var iväg till biblioteket en sväng för att lämna tillbaka ljudböcker, bla den sista i "Eragon trialogin" Arvtagaren av Christopher Paulini (har för mig att han heter så..) Har ni inte läst/lyssnat på dem så tycker jag du ska göra det. Fick med mig lite nya ljudböcker oxå. Tycker om att höra på något när jag pysslar här hemma. Åkte även förbi Strömma som är en tygaffär, där jag hittade tyg till nya gardiner i två rum bland stuvbitatna så nu dka jag försöka med att sy gardiner..
Imorgon tisdag ska jag åka till Linköping å gå på pysselträff. Det blir första gången där så det ska bli spännande. Så det är väl bäst att försöka posta detta inlägg och sedan sova. Nattis

Farsdagskort

Ännu en dag som är grå å regnig .. Ja solen tittar vist fram lite men det är bara ett par sekunder typ..
Idag har jag ännu en dag där allt går segt å jag helst skulle vilja vakna om till en ny dag typ.. men gårdagen gick i ett så det brukar bli ett bakslag dagen efter då. Men ikväll ska jag iväg å dreja lite å det är alltid givande.
 
Men nu tänkte jag lägga ut ett kort som jag gjorde till min pappa ifjol på farsdag, (vad det blir i år vet jag inte än :))
 
Jag tycker det är kul att testa olika kortvikningar å söker ofta efter dem bland olika bloggar.
 
 
 

Ojsan

Oj det har gått 1½ år sedan jag skrev här...
Mycket beror nog på att isamband med att vi flyttade in i huset så fick jag ett skov och all energi gick åt till att orka sig igenom dagen samt få iordning här hemma. Sedan när det väl hade gått sin tid så var det inte lika lätt att börja skriva igen..
Men nu har jag kollat runt en hel del på olika bloggar med framförallt kortmakeri och scrapbooking och fått en massa inspiration och har i och med detta fått lust att dela med mig av mina alster samt även skriva ner lite tankar här å där..
 
Tänkte börja med att lägga ut ett kort jag gjorde ifjol vår till en vän som fyllde 45 år. Jag har gjort det till en trad att måla något i akryl till vänner som fyllt jämt eller om det varit något spec. och då gärna något som sammanfattar saker som de gillar eller hur de är. I detta fallet så gillar hon bla olika spel, musik och natur. Helt enkelt saker som jag förknippar med personen.
 
Så nu var första inlägget gjort iallafall, hoppas på att jag klarar av fortsätta skriva å då lite oftare än vad det varit :)
Nu är det dax att sova, imorgonkväll har jag keramik igen, så kul att dreja och givande!

Nattis

RSS 2.0