ute faller snön...

Ja nu verkar det som den första snön har landat på marken här, vet att det var många som fick förra veckan men då slapp vi men nu ligger det ett tunnt tunnt lager på marken. Inte så att det går att gå ut å rulla snöbollar men det lyser upp lite i mörkret dock. Men än hav vi mycket kvar att göra ute å har inte alls tid med att det ska bli vinter redan. Imorgon hoppas vi att det ska vara plusgrader så att det går att gjuta lite för att få upp en lampa ute i den nya rabatten (som inte kommer tas ibruk förrän nästa år dock) men en lampa ute i mörkret med ett eluttag för motorvärmaren nu när kylan kommer.. så jag hoppas att det blir såpass varmt att han kan fixa det.
 
Idag har jag gjort kålpudding men jag fick göra om receptet ordentligt då vi tyckte att det blev för mycket kål i orginalet i förhållande till köttfärsen skulle ha varit 1,2 kg kål å 600 g köttfärs vilket blev förmycket kål för att jag skulle kunna äta det så tillslut blev det kanske 800 g kål å 1,6 kg köttfärs för det var den mängd köttfärs jag hade hemma. Den blev iallafall helt ok tillslut och planen är att vi ska ha delar av den på fredag när en vän kommer hit och vi ska vara med i Scrabble SM som pågår hela helgen och för att slippa stå å laga massa mat så behöver jag nu bara värma å koka potatis. Har även sedan tidigare fixat mat till söndagen och på lördag får det bli köpmat någonstans för då tror jag att vi kommer vara helt slut å det kan vara gott att få något serverat. Det är även en bankett som vi valt att inte vara med på då vi tror att vi kommer vara såpass trötta och det kommer ju ta sin tid att äta middag och allt annat skoj som kommer ske.. skulle varit kul men man ska orka upp på söndagen och spela då oxå så det får bli någon annan gång..
 
Jag har ikväll gjort lite pyssel, håller på med ett par kort samtidigt.. ett som jag hoppas bli klar med ikväll och ett som jag har en vecka till på mig att få klart men har flera vänner som fyller å sedan behövs ju julkorten påbörjas.. ja lite har jag börjat med då jag håller på och färglägger stämplade motiv. Ska strax gå å sätta mig några timmar till, tills maken kommer hem från jobbet iallafall. Får se vad jag hinner göra... lyssnar dessutom på en ljudbok, har börjat med Narniaböckerna och har hört på första och ska nu börja på andra och det är snart dax besöka bibblan igen för att låna lite nya böcker.
 
Ha en trevlig kväll där ute :) Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0