Vattengympa

Ja ikväll har jag varit på vattengympa som vanligt på måndagskvällar och det behövdes verkligen. Efter helgens skogspromenader och svampplockande.
Det är så skönt att komma ner i vattnet och göra alla rörelser. Idag var vi bara 5 med ledare mot 9 om alla är med, vilket är väldigt sällan. Så det fanns gott om plats att springa å göra alla sakare på. Idag hade jag dessutom kommit ihåg att äta ordentligt innan, då jag sist hade ätit lite för lite och sjönk lite för fort i blodsockret. Då var det skönt att M var hemma å dukade fram något att äta. Idag fick jag fixa det själv vilket inte var så svårt då jag inte låg för lågt i sockret.

Helgen i stugan började bra, M gjorde plankstek vilket är en favorit när han gör det. Det var skönt att bara vara vi två. Lördag fm tog vi det rätt så lugnt, jag hade ju en del att ta igen efter veckan som varit även om det mesta brukar kännas efter ett par dagar först. Vid lunch kom svärmor å svåger ut och vi var iväg på skördemarknad där vi inhandlade kålpudding och thekakor (åt kålpudding idag vilket var så god). Efteråt blev det en tur till skogen. Plockade 20 liter svamp, hittade ganska mycket svart trumpetsvamp vilket var det vi tittade mest efter. Vi hade bestämt oss för att inte plocka så mycket då vi tänkte gå på söndagen oxå så vi var nöjda när våra korgar var fulla. Rensade vanliga gula kantareller och taggsvamp och hade till middagen på kvällen. Vi firade svärmor oxå som fyllde på lördagen, även svågern fick sin pressent då han fyller om drygt en vecka.
På söndag fm åkte vi ut till skogen igen och fortsatte att plocka svamp. Det fanns trattkantareller över allt nästan, hittade vi några och böjde sig ner för att plocka så fick man se massa mer :) vi plockade sammanlagt dryga 80 liter. hade kunnat plocka dubbelt så mycket men det ska ju tas om hand om oxå. Vi har rensat mycket men det är fortfarande en hel del trattisar kvar så det är väl dax att jag sätter mig å rensar lite till :)
Svampskörd 26/9 2010

Saknar Joar ordentligt mycket, ja de andra flickorna oxå.. men Joar har från början en speciell plats i mitt hjärta..
joar 8 månader å har vattkopper

Nähä dax att sätta sig å rensa lite mer svamp. Har på ett programm på trean som handlar om unga tjejer som vill göra plastikoperation, och är med å ser på när andra gör det.. får se om de verkligen gör det..

ha en bra kväll

Barnvakt

Ja nu har jag varit ett par dagar i Örebro hos min kusin och hjälpt henne med barnen. Den minsta har vattenkoppor, vilket inte är så kul. Han verkar inte lida av att det kliar men han har så många prickar överallt. Dessutom feber vilket gör att det är svårt att sova, iallafall några längre stunder. Idag har jag haft honom sovande i min famn några gånger vilket är jätte skönt men det gäller att sitta rätt så stilla och att det inte är så mycket ljud runt omkring för då vaknar han. Men när han väl sover så är han rätt så sövande, för jag somnade   x flera och vaknade till att jag snarkade till. Det tar ju på krafterna att vara här. Tre tjejer med stark vilja samt lille prickiga Joar så blir man trött men det är så givande att vara här och få njuta av gemenskapen och alla värme som finns här. Hoppas att Joar har nått kulmen av sjukdomen så att det lugnar ner sig, för nu har han så många prickar precis överallt. Sedan behöver hans föräldrar lite nattsömn vilket har varit svårt den här veckan då han inte alls vill sova. Jag har ju gått en våning up å lagt mig, somnar rätt fort, vilket är så ovanligt för mig, men det kanske inte är så konstigt efter en hel dag full med lek, gos, matande och lite tjat. Inte direkt vad jag är van hem ifrån. 

M. har fått vara hemma själv under tiden som jag har varit här vilket är skönt för honom, han får egentid samt hinner göra lite hemma å främst så hinner han sakna mig, vilket inte är så fel alltid. Jag hinner ju sakna honom oxå, när det väl finns tid och ork att tänka efter. 

Imorgon ska jag åka hem (kom i tisdags), mest hem för att vända då vi åker ut till landet imorgon och på lördag ska vi fira svärmor som fyller å troligen även svågern som fyller om dryga veckan. Det brukar bli att vi firar dem samtidigt.
Hoppas även på att det ska vara väder så att vi tar oss ut i skogen och plocka lite svamp.. eller lite.. förra veckan plockade vi dryga 50 liter och då lämnade vi massor samt hoppade över ställen som vi viste att det fanns på. Så i år finns det väldigt gott om svamp och det är ju bra för man vet ju aldig hur det är nästa år. Sedan är det en tacksam gåva att ge bort när man är å hälsar på hos vänner, alla har ju inte samma möjlighet att plocka å att torka som vi har. 

Kommande vecka verkar det inte vara så mycket inplanerat förutom träningen på måndag kväll och vi ska väl ta oss upp och träna i gymet någon gång oxå. Skönt när det är rätt tomt i kalendern. Men jag vet ju att det brukar dyka upp något mer och listan med saker att göra finns ju fortfarande kvar och är rätt så lång.

Nehä om man skulle ta trappan upp å gå å lägga sig, får inte fb till att fungerar men jag tror inte att jag är ensam om det. Att Joar inte klarar somna eller slapna av kan jag inte göra så mycket åt tyvärr även om jag just nu skulle vilja det för det är så hjärtskärande när han gråter så som han gör nu.

kram

Idol

Ikväll har jag kollat på Idol, gillar speciellt de första avsnitten då alla sökande är med. Endel sjunger verkligen underbart medan andra sjunger mindre bra. Känns ibland som en del söker bara för att ta chansen att få vara med i tv, inte för att de sjunger bra... för en del sjunger verkligen illa... Men det krävs endå en del för att ens våga söka. Jag gillar att sjunga men aldrig att jag skulle ställa upp i ett liknade programm, dels för att jag vet at jag inte har rösten för att sjunga solo så å sedan så skulle jag inte våga ställa mig själv på en scen å sjunga.. Men somsagt jag gillar att kolla på programet.

Annars har det inte blivit gjort så mycket här hemma, har inte mått så bra de senaste dagarna, ingen ork till att göra något känns det som. Har dock varit iväg å tränat, först vattengympa på måndagen och i går var vi och tränade på gymet och fick hälp med att få rätt inställningar samt ett bra programm. Efteråt fick jag massage, vilket var så skönt för mina sedan tidigare stela muskler. Men idag har jag inte ens varit utanför lgh.. Imorgon skulle jag på ett besök på sjukhuset men det har jag flyttat fram, orkar inte ha något inplanerat denna veckan utan försöker ta dagen som den kommer.
Lite laddar jag noig för nästa vecka oxå, då ska jag åka till min kusin igen och hjälpa henne lite. Ser verkligen fram emot det, älskar den familjen och alla barnen är så goa men jag vet att det tar en massa energi.

Helgen som gick var vi hos en vän och den mesta delen av tiden gick åt till att spela massa spel :) Tiden går så jättefort när vi väl sätter igång och helt plötsligt är helgen slut och det är dax att åka hem.

Denna helgen som kommer ska vi mest ta det lugnt, M är ledig på fredag då han jobbar kväll så förhoppningsvis kanske det kan bli en tur till skogen och kolla om det finns någon svamp då om kroppen och vädret tillåter det hela. Ja sedan ska det väl röstas någongång oxå.. tror att jag vet hur jag ska rösta med det kan ändras..
Skulle gärna velat vara hemma i värmland denna helgen då det är Årjängs marten under helgen, men vi ska ju upp i oktober så det fick vara detta året. Blir nog mycket resor iallafall.

Nu ska jag göra klart några spel å sedan blir det nog en tidig kväll
kram

en kortis

Ja det får bli ett litet kort upplägg.
Har packat iordning, tror att jag har fått med mig allt som jag ska eller? bäst att tänka igenom det en gång till.. iallafall medicinerna för de är de viktigaste att få med sig å när jag nu skriver så slår det mig att allt inte alls är med.. får ta det efter jag skrivit klart.
Väntar annars på att M ska komma hem, får se om han gör det innan Brita kommer eller om han hämtar upp henne på vägen hem.
Äpplekakan är klar, får se hur den blev då jag prövade på att öka på receptet.. ibland funkar ju inte det dock. Men det känns som det gick bra. Får väll se när vi börjar skära i den.

Men nu ska vi snart åka iallafall. Hoppas på en massa kul spelade å härlig tid med goa vänner :)

kram på er

Mycket svamp blev det :)

Oj vad tiden har gått fort.
I helgen var vi ute och plockade svamp. Först en tur på fredagen, då plockade vi kantareller, trattkantareller, gul trumpetsvamp samt svart trumpetsvamp. Blev nog dryga 30 liter så vi rensade kantarellerna på kvällen och sdan fortsatte vi på lördagen. Var iväg på loppis på lördagen oxå och köpte ett par höganäs tallrikar , tre stor å 4 små för 40 kr så det var ett fynd :) Priset från början var 50 kr men säljaren prutade med sig själv :) Hittade även ett par Jie tavlor, två för 10 kr. Så jag var helt klart nöjd med den loppisturen. Resten av den dagen gick nog åt till att rensa svamp. På söndagen var vi iväg med naturskyddsföreningen å några svampkunniga. Vi var 45 personer som kom och ville vara med och det var tydligen mer än vad de hade haft någong gång tidigare. Men svampen räckte till för oss alla. Vi fick ihop en korg med blandat både kremlor och soppar förutom svampar som vi redan kunde fick följa med hem. Efteråt så åkte vi till vårt vanliga ställe för att se om vi kunde hitta lite till å spec av de nya sorterna vi lärt oss. Blev dock bara taggsvamp + att vi plockade en hel del av det vi brukade. Så sammanlagt under helgen så plockade vi nog dryg 50 liter svamp :) mycket av det är nu torkat och resten ligger i frysen. Det börjar nästan räcka med fryst svamp nu fast så är det slutet av den säsongen oxå, tratt å trumpetsvamp kan vi nog plocka ett tag till om inte frosten kommer.

Jag fortsätter att beta av min "att göra lista" men det är fortfarande så att det kommer mer så fort jag väl har gjort något.. men men det är väl så livet är.

På måndag kvällen var det vattengympa som vanligt, det är alltid lika skönt att komma dit å man är alltid lika skönt trött efteråt :) Igår var vi iväg och plockade äpplen med svärmor, var väldigt mycket på träden. En hel del sorter som inte var mogna och en heldel som var matäpplen men sedan fanns det ett par sorter som var riktigt goda :)
Idag har jag varit hos tandhyginisten och sedan tog jag en sväng på stan. Har nog inte varit i city sedan i somras då jag letade kläder till mormors begravning. Hittar alltid någon ny butik alt att det är någon som har flyttat. Handlade inte så mycket då det inte var något jag direkt skulle ha, men det är kul att gå å kolla.
När M kom hem så åkte vi å tränade, testade gymet på FysEtt för första gången. Jag har bara varit med på gruppträningarna, men det var rikitigt skönt att köra lite maskinger men jag har en känsla av att det kommer kännas imorgon i en massa muskler som jag inte viste att jag hade. Vi har bokat tid nästa tisdag för att få en ordentlig genomgång av maskinerna och inställningarna. Efter åt har jag bokat tid för massage, har känt av ett par ömma ställen i ryggen som jag hoppas att de kan gör något åt.

Imorgon ska jag försöka få lite ording här hemma. Brita kommer hit å kommer sova en natt från sön till må. Men hon kommer på fredag för att samåka med oss till M.L som vi ska till under helgen för att spela en massa spel. Har saknat spelsällskap.. ja om man bortser från M... men det är roligast att spela vissa spel på 3-4 personer så det ska bli skoj.

Har även gjort upp med min kusin A-C om att jag ska åka till henne om ca två veckor och stanna ett par dagar. Saknar mina goa kusinbarn så det ska bli super kul, ska även upp i mitten på november då hennes man ska ut å åka och då kan jag förstå att det är skönt att få lite sällskap.

Då är det väl snart dax för sängen då så att man orkar upp i hyfsad tid imorgon.
Sov så gott.
kram

småpysslande

Ja så är vi mitt i veckan och jag har hunnit med ett par saker på "att göra listan" iallafall.. Breven till pappas syskon å en del av kusinerna är skrivna, blovproverna är tagna och blommorna står där de ska igen :)
Men det finns fortfarande massa kvar på listan, för så fort jag gör något så hittar jag två nya saker som måste göras var av minst en blir uppskriven på listan. Ska dess utom försöka göra om den och sätta upp den på kylskåpet så även M ser den och kan göra de saker som hans :) Det som inte kommer upp på listan direkt har en förmåga att bli bort glömt tills nästa gång jag springer på det.. så det blir enklare för mig att skriva upp sakerna om listan sitter på kylskåpet.

I och med att jag fick ut blommorn från rummet innan för köket så kunde jag börja att pyssla lite där inne, är meningen att vi ska göra det till pysselrum till mig, men det har varit för mycket saker där inne tills nu. Men jag var tvungen att testa en idé som jag fick när jag var hos A-C förra veckan om att skriva på en T-Shirt med en tuchfärg. Tänkte göra en som jag kan ha med mig till Essen, och spelmässan där.. men först var jag ju tvungen att testa på en och det gick över förväntan. Ska ta med mig den när vi åker till M.L nästa helg så får hon se den å säga vad hon tycker.. hon ska ju oxå med till Essen.

Denna veckan har förkylningen brutit ut oxå, har gått å anat att den legat på lur ett tag, mådde inte alls bra på måndag å tisdag, idag är det lite bättre och jag hoppas att det fortsätter i rätt riktning för på fredag då M är ledig har vi tänkt oss ut å plocka svamp och det ska vi på söndag oxå, men då ska vi med en grupp och förhoppningsvis lära oss lite nya soreter som kan vara goa.. blir ju att man plockar de man kan fast det är massa andra ätbara som man går förbi när man är ute i skogen.

Har naturligtvis saknat A-C och hennes familj, är så skönt att få gosa med de små å leka med dem samtidigt som det har varit skönt med lugn å ro denna veckan. Men jag längtar tills nästa gång jag ska åka dit. Får se om vi kan få ihop våra scheman.

Till helgen är det östgötadagarna eller likande, massa gårdar å så som är öppna. Hoppas hinna med något på lördagen om det inte är något annat planerat då som jag inte minns nu.

Det var allt för idag

Kram


RSS 2.0